08 KASIM, ÇARŞAMBA, 2023

“Çirkin” Oyunu Beyoğlu Hope Alkazar’da

Tiyatro ve dijital enstalasyonun bir araya geldiği, Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu’nun yer aldığı Çirkin oyunu 10 Kasım’dan itibaren haftada iki kez Beyoğlu Hope Alkazar’da sahnelenecek.

Prömiyerini 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında yapan, Firuze Engin’in kaleme aldığı ve Güray Dinçol’un yönettiği oyun mekâna özel bir deneyim olarak tasarlandı. Çirkin; Anadolu masallarına dayanan gerçek üstü bir ihanet hikâyesini anlatıyor. Oyunda; bin yıllardır yaşayan, çirkin bir mahluk olan Şiva, kendisiyle birlikte lanetlenerek ölümsüzlük cezasına çarptırılan tavuk ile beraber geçmiş ve bugün arasında gezinir. Zamanın dışına atılmış bu iki karakterin didişmeleri bir yandan sahnedeki anlatı evreninde gerçekleşirken bir yandan da duvarlardaki etkileşimli görüntü evreninde hikâyenin geçmişine ait parçalar canlanır.

Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla desteklenen, Kaleidoscope Fonu Dönüşüm Geliştirme Ödülü alan Çirkin’de yer alan her sahne için kreatif stüdyo xtopia tarafından özel bir “immersive” (kapsayıcı) sekans tasarlandı. Birçok farklı teatral stilden esinlenen oyunculuk yapısı ve reji biçimini çağdaş tiyatro enstrümanları ile buluşturan oyun, masalsı ve mitik evrenini teknolojinin olanaklarıyla birleştiren özgün bir sahne dili yaratıyor.

Çirkin oyunu, 10 Kasım’dan itibaren her cuma ve cumartesi Beyoğlu Hope Alkazar’da izleyicilerle buluşacak. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
4254
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage