18 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

CI Bloom’un Üçüncü Edisyonu Başlıyor

Contemporary Istanbul tarafından düzenlenen CI Bloom sanat fuarının üçüncü edisyonu, 25 Nisan ön izleme, 26-28 Nisan tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda gerçekleştirilecek.

Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini sanatseverlerle bir araya getiren fuarda 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatifin 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek. Ankara’dan Belm'art Space, İstanbul'dan 10_12 galeri ve Brieflyart galeri ile birlikte Çanakkale'den inisiyatif Mahal fuarda ilk kez ziyaretçilerle buluşturacak. Bu yıl CI Bloom, Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED’in partnerliğinde yer alacak.

CI Bloom’un yeni edisyonunun katılımcıları arasında; Art On Istanbul, İstanbul; Belm'art Space, Ankara Bozlu Art Project, İstanbul; Brieflyart, İstanbul; BüroSarıgedik, İstanbul; C.A.M. Galeri,İstanbul; den art, Antalya; DifoArt, İstanbul; Dirimart, İstanbul; Galeri Bosfor, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; Galeri Siyah Beyaz, Ankara; Muse Contemporary, İstanbul; One Arc Gallery, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul; Taksim Sanat, İstanbul; Vision Art Platform, İstanbul; x-ist, İstanbul; Zilberman, İstanbul, Berlin, Miami; 10_12 Gallery, İstanbul yer alıyor. Katılacak kurum ve inisiyatifler arasında; Borusan Contemporary, İstanbul; Contemporary Istanbul Vakfı, İstanbul; Koli Art Space, İstanbul; MAHAL, Çanakkale; NOKS Art Space, İstanbul bulunuyor. CI Bloom, bu yıl 3 genç katılımcı galeri ve onların temsil ettiği sanatçılara ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni galeriler ve inisiyatif arasında; Brieflyart, İstanbul; Belm'art Space, Ankara; 10_12 Galeri, İstanbul; Mahal, Çanakkale (inisiyatif) yer alıyor.

Dijital sanat alanında izleyicilerin karşısına çıkacak olan “Living Things”, DECOL prodüksiyonuyla sanat ve teknolojiyi bir araya getirecek. İsveç’in ünlü DJ’i Todd Terje, 27 Nisan’da gerçekleşecek performansıyla, CI Bloom’da katılımcılarla bir araya gelecek. Medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan’ın DECOL iş birliğiyle hayata geçirdiği “Living Things” (Canlı Şeyler) sergisi, izleyicilere “canlılar” kavramını farklı ve etkileyici bir biçimde deneyimleme fırsatı sunacak.

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı BMW, CI Bloom’un üçüncü yılında Borusan Contemporary iş birliğiyle Universal Everything Stüdyosu'nun 1000 Hands isimli projesi eşliğinde Yeni BMW X2’yi sergileyecek.

LG OLED, çağdaş sokak sanatı hareketinin önemli isimlerinden sanatçı, sosyal aktivist ve OBEY sokak giyim markasının kurucusu Shepard Fairey ile gerçekleştirdiği global iş birliğini CI Bloom’un 3. edisyonunda sanatseverlerin beğenisine sunacak. Shepard Fairey tarafından özel olarak seçilen ve günümüz toplumunun karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan bazılarına dikkat çeken çalışmaların yer aldığı sergide, sanatçının tanınmış eserleri LG OLED ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

House of Brothers Lounge, multidisipliner sanatçı Lal Batman'ın video art, dijital manipülasyon, heykel ve yağlı boya üretimlerini dijital ve plastik araçları kullanarak harmanladığı yeni mekânsal enstalasyonu Blended Valley adlı eserini sanatseverlerle bir araya getirecek.

Mustafa Taviloğlu’nun 1972 senesinde başlattığı koleksiyonundan eserler Contemporary Istanbul Vakfı organizasyonuyla beş farklı mekânda aynı anda izleyici karşısına çıkacak. Taviloğlu koleksiyonundan 2400 eserin yanı sıra 157 yabancı sanatçının 300 eseri sergilenecek. Koleksiyon dört ay boyunca İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Artİstanbul Feshane, Müze Gazhane, Haliç Tersanesi, Metro Han, İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde izleyici karşısına çıkacak.

Contemporary Istanbul tarafından organize edilen CI Bloom; Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED partnerliğinde, Türk Hava Yolları, Miles & Smiles iş birliğinde, Pernod Ricard Turkiye host partnerliğinde gerçekleştiriliyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
1. Vahram Davtian Paparazzi 2021 Oil on canvas 140x140cm
2. Gamze Taşdan, Lavanta Bahçesi, 2024, kağıt üzerine akrilik, 35 x 50 cm 
3. Hüseyin Avni Lifij “Alegori” Serisi’ne Referans_2024_Mixed media on canvas, 150x190 cm
4. Ani Celik Arevyan Untitled(No.2) 1993
5. x-ist
6. Nunzio Paci, Where Dreams Dance With Memories, cm 50x50, tempera and graphite on canvas, 2024
7. Sandra Del Pilar - Tzompantli, 2023
8. Erdal İnci Galata II 8K
9. mentalKLINIK Hyperspring 

0
670
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage