05 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2023

CI Bloom İkinci Edisyonu ile Sanatseverlerle Buluştu

31 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda sanatseverlerle buluşan CI Bloom, 24.000 ziyaretçiyi ağırladı.

25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatifi ve 2 sanat kurumuyla bir araya gelerek, 286 sanatçının 572 eserini sanatseverlerle ve uluslararası koleksiyonerlerle bir araya getiren fuardaki eserlerin %70’den fazlası el değiştirerek koleksiyonlara katıldı. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde gerçekleşen CI Bloom ikinci edisyonunda Türkiye’deki hem tanınmış hem de yeni ve genç sanatçılara ev sahipliği yaptı.

CI Bloom, çağdaş sanat pazarının oyuncularını bir araya getirmek amacıyla, bu bölgedeki sanata özel olarak ilgi duyan uluslararası sanat profesyonellerinden ve uluslararası basından önemli temsilcileri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde İstanbul’a davet etti ve The Art Newspaper(UK&US), Bloomberg(US), Widewalls(UK), Forbes Russia(RUS), Canvas(UAE), Ocula(UK), Artnews(US), The National(UAE), Artguide(RUS), The Art Newspaper Russia(RUS), Le Monde Diplomatique(BRA), Infobae(SP), La Nación(AR), Radar(BRA) gibi kurumları fuarda ağırladı.

Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılan yeni galeriler den art (Antalya), Galeri Bosfor (İstanbul) KAIROS (İstanbul) ve Simbart Projects (İstanbul), CI Bloom hakkında yeni sanatçıları tanıtmak ve izleyicilerle buluşabilmeyi sağlamak açısından olumlu bir deneyim olduğunu söylediler. CI Bloom’un önemli bir platform olduğunu belirten genç galeriler fuar sayesinde görünürlüklerinin arttığını ve değerli koleksiyonerlerle tanışma fırsatı bulduklarını belirttiler.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli fuar hakkında şunları söyledi: “Bu yılki CI Bloom fuarının başarılı bir şekilde sona erdiğini gururla paylaşmak istiyorum. Çağdaş sanat satın alan koleksiyonerlerimizin sayısının artması ve daha genç bir kitleyle tanışmamız, bizlere ikinci yılımızda fuarı devam ettirme ve her yıl tekrarlama kararı alma motivasyonunu sağladı. Önümüzdeki yıllarda CI Bloom, öncelikli olarak Türk çağdaş sanatını dünya genelinde daha fazla insanın anlamasını sağlamak amacıyla dünyanın dört bir yanından koleksiyonerleri davet edip Türk çağdaş sanatıyla tanışmalarını temin edeceğiz. Aynı zamanda, yeni genç sanatçıları keşfetmeye yönelik çabalarımızı da sürdüreceğiz. CI Bloom’un ikinci yılında, galerilerimiz, sanatçılarımız ve iş birliği yaptığımız partnerlerimizle birlikte fuarlarımızı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz.

Bu yıl, zorluklarla karşılaşmamıza rağmen, CI Bloom ile baharı karşılamaktan büyük heyecan duyduk. Yurtdışından koleksiyonerleri, küratörleri ve önde gelen yabancı basın mensuplarını davet ettik ve etmeye devam edeceğiz. Türkiye'deki çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını öne çıkarmak ve uluslararası bir buluşma noktası olmak konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. İstanbul, 2024 ve sonrasında dünya çapında öne çıkan bir sanat ve kültür metropolü olma yolunda ilerlemektedir. CI Bloom’da, Türk çağdaş sanatının en güncel ve yenilikçi çalışmalarına yer vererek birlikte baharı kutladık. Contemporary Istanbul’un 18. edisyonunda yer alacak yeni fotoğraf Bölümü CI Photo’nun tanıtımını da Borusan Contemporary ile iş birliğinde CI Bloom’da yaptık. CI Photo Focus, çağdaş fotoğrafçılığın değişen dünyamızın özünü yakalama amacıyla merkezi sahneyi paylaşacak ve fotoğraf sanatına ve yeni keşiflere ilgi duyan herkes için heyecan verici bir deneyim sunacak. Tüm katılımcı galerilere, sanatçılara, inisiyatiflere, kurumlara, sanatçılara ve yanımızda olan partnerlerimize bir kez daha teşekkür ederiz.”

CI Bloom’un katılımcı çağdaş sanat galerileri:
Ambidexter, İstanbul; Anna Laudel, İstanbul, Düsseldorf; Art On İstanbul, İstanbul; Bozlu Art Project, İstanbul; C.A.M. Gallery, İstanbul; den art, Antalya; Dirimart, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; Galeri Bosfor, İstanbul; Galeri/Miz, İstanbul; KAIROS, İstanbul; Krank Art Gallery, İstanbul; Martch Art Project, İstanbul; One Arc Gallery, İstanbul; Öktem Aykut, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; Sevil Dolmacı Art Gallery, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul; SODA, İstanbul; Taksim Sanat, İstanbul, x-ist, İstanbul; Zilberman, İstanbul, Berlin.

Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılan yeni galeriler: 
den art, Antalya; Galeri Bosfor, İstanbul; KAIROS, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul

CI Bloom katılımcı inisiyatifleri:
​Darağaç Kolektif, İzmir; Ka, Ankara; KOLİ Art Space, İstanbul; sub, Çanakkale

0
715
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage