20 EKİM, CUMA, 2023

Christiane Peschek’in “Liminal Ghosts” Sergisiyle New York’ta

SANATORIUM, Christiane Peschek’in “Liminal Ghosts” başlıklı ABD’deki ilk kişisel sergisini 25 Kasım’a kadar DIANA’nın New York’taki mekânında sanatseverlerle buluşturuyor.

“Liminal Ghosts” sergisi, Christiane Peschek’in fiziksel, sanal mekânlar ve bedenler bağlamında liminalite üzerine araştırmalarını izleyiciye sunuyor. Sergide sanatçı fizikselliği muallakta kalırken, geçiş hâlimizi inceliyor, gerçek ve sanalın eşiğinde duruyor. 

Peschek’in sanatsal pratiği, sanallığı olanaklarıyla birlikte kendimizin bir uzantısı olarak ele alan uzun bir geçmişe sahip. İnternetin cinsiyetlendirilmiş bedenlerinin görüntülerinden arşivler oluşturuyor ve bir zamanlar akışkan olan varlıklarını geri kazanmak için onları rötuşluyor. Portrelerindeki hayalet benzeri yaklaşım, kimlikleri pürüzsüzleştirilmiş yüzeylere dönüştürüyor. Sergi, kimlik yorgunluğu ve internet odaklı bir toplumun aşırı uyarılması konusu etrafında salınan, polar üzerine yapılmış bir dizi portreden oluşuyor. Sergi ile DIANA’nın New York’taki mekânı, ziyaretçileri insanın dijital ardıllığının eşiğinde çeşitli kimlik dönüşümlerini kutlamaya davet eden bir kimlik krizi tapınağına dönüşüyor.

​Christiane Peschek’in “Liminal Ghosts” başlıklı sergisini 25 Kasım’a kadar perşembeden pazara 12.00-18.00 saatleri arasında DIANA New York’ta ziyaret edebilirsiniz.

0
676
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage