03 ARALIK, CUMA, 2021

Çerkes Karadağ’ın “Kimlik, Varlık ve Hiçlik” Sergisi Pom Art & Design Galeri’de

Pom Art & Design Galeri, fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ’ın “Kimlik, Varlık ve Hiçlik” başlıklı fotoğraf sergisine 18 Aralık tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Çerkes Karadağ’ın birbirini tamamlayan yeni tuval resimleri ve fotoğraflarından oluşan ardışık iki serginin ikinci ayağını “Kimlik, Varlık ve Hiçlik” başlıklı fotoğraf sergisi oluşturuyor. Karadağ fotoğraf seçkisinde “varlık ve kimlik” kıskacındaki bireyi hiçliğin bilinmezlerinden kopararak baş tacı ediyor. Varlık, kimlik ve hiçlik kavramlarını temel alan fotoğraflar, varlıkla hiçlik arasında bir kimlik sıkışmasına maruz kalan bireyin konumuna dikkat çekiyor ve postmodernizmde olduğu gibi, gerçekte durması gereken yerde durmayan nesneleri yepyeni bir düzleme yerleştiriyor. Yasemin Semercioğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği sergide yer alan fotoğraflar izleyiciyi bir duruş sergilemeye, tutum almaya veya göstergenin varlığına dahil olmaya mecbur bırakıyor.

Uzun zamandır fotoğrafla birlikte tuval resimler de yapan Çerkes yeni özgün resimleri geçtiğimiz ay, Yasemin Semercioğlu küratörlüğünde, “Sekanslar” başlıklı sergiyle sanatseverlerle buluşmuştu. Aynı serginin devamı olan ve tuval resimleriyle örtüşen çağdaş sanat fotoğrafları “Kimlik, Varlık ve Hiçlik” başlığı altında izleyici karşısına çıkıyor.

Çerkes Karadağ’ın “Kimlik, Varlık ve Hiçlik” başlıklı fotoğraf sergisini 18 Aralık tarihine kadar Pom Art & Design Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

“Sergideki fotoğraflar kökleri geçmişe uzanan güncel olguları tarihsel bağlamına müdahale etmeden bir anlamda apaçık göstergeler eşliğinde hiçleştirmeye çalışıyor. Basmakalıp konuları ele alarak varlık ve kimlik kıskacındaki bireyi hiçliğin bilinmezlerinden kopararak baş tacı ediyor. Böylece göstergeler aracılığıyla zamanın ve olguların çağrısını günümüze ulaştıran bir role soyunuyor. Fotoğraflar varlığın gölgesinde önemsiz kılınan, hiç görülmeyen veya hiçleştirilen kimliklerin içine düştüğü çıkmazlara bir ayna tutuyor. Çünkü varoluşla yok oluşun birbirine karıştığı veya iç içe geçtiği günümüz koşullarında bireysel kimliğin nasıl erozyona uğradığı veya yok olduğu gün gibi açıktır.” İstanbul, 19 Kasım 2021

0
1499
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage