13 OCAK, ÇARŞAMBA, 2021

Cemil Kavukçu’dan Çocuklar İçin Bir Roman

Çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden Cemil Kavukçu’nun çocukları gizem dolu bir maceraya davet ettiği yeni romanı İlginç Bir Şey Yapmalıyız, Burak Akbay’ın resimleriyle Can Çocuk’tan çıktı.

Kavukçu, kitabında çocukluk yıllarını geride bırakmanın eşiğindeki iki arkadaşın yaz tatilini anlatırken okurlarına, büyümeyle hissedilen değişimin, eski oyunlardan kopup yeni arayışlara yönelmenin, tanınmaya ve “ilginç” olmaya duyulan isteğin, ilkgençliğe atılan adımların deneyimini hatırlatıyor.

Tunç ve Hakan, sıkıcı geçen yaz tatilinde ihtiyaç duydukları şeyin bir macera olduğuna karar verirler. Böylece tekdüze günlerine heyecan katacak, okul başladığında arkadaşlarının ilgi odağı olacaklardır. İki kafadar, mahalledeki terk edilmiş eve girme planı yaparlar. Ancak evin ıssız odalarında onları bekleyen başka misafirler olduğundan henüz habersizlerdir.

“Çekmeceden kırmızı mürekkepli kalemini çıkardı, Not yazıp iki nokta üst üste koydu.

Hakan korkuyor. Belki bir daha benimle o eve girmez. Ama biz istemeden önemli bir olaya tanık olduk. Orada gizli işler dönüyor.
Kalemi bırakıp dirseklerini masaya dayadı. ‘İyi de,’ dedi, ‘Hakan olmadan ben o eve nasıl gireceğim? Bir gözcü lazım, tek başıma bunu yapamam ki.’

Kırmızı kalemini alıp bu kez defterine büyük harflerle ÖNEMLİ yazıp yine iki nokta üst üste koydu: Hakan’ı mutlaka ikna etmeliyim.
Peki, bunu nasıl yapacaktı?”

0
1681
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage