13 NİSAN, CUMARTESİ, 2024

Cappadox’un 5. Edisyonu “Değişen Gökler” Temasıyla Gerçekleşecek

Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox’un 5. edisyonu Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 katkılarıyla, Uçhisar-Göreme’yi merkezine alan ve çevredeki vadilere yayılan geniş bir coğrafyada 23-26 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Kapadokya’nın kültürel dokusu ve peyzajından yola çıkan ve bu coğrafyanın müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle deneyimlenebileceği çok-disiplinli bir platform sunan Cappadox’un 5. edisyonu “Değişen Gökler” teması ile katılımcılarla buluşacak. Cappadox’un merkezi bu yıl da Uçhisar ve Göreme olacak. Uçhisar çevresinde birbirine yürüme mesafesindeki mekânlarda ve vadilerde gerçekleşecek çok-disiplinli festival, Fulya Erdemci’nin küratöryal vizyonuyla biçimlenmiş sanat programının birikimi ve onun anısı ile Kapadokya’yı yeniden duyumsamaya davet ediyor.

Cappadox’un çağdaş sanat programı, 2022’de hayatını kaybeden programın kurucusu ve şekillendiricisi olan küratör Fulya Erdemci’nin anısına “Değişen Gökler” teması altında Kevser Güler’in küratörlüğünde düzenlenecek ve 13 Haziran’a kadar katılımcılarla buluşacak. Program başlığını, Erdemci’nin 2001’de Karşı Sanat’ta gerçekleşen “Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler” sergisinden alıyor. Katılımcılarıyla Kapadokya’nın çok katmanlı tarihsel, kültürel ve fiziki coğrafyasında adım adım ilerleyerek, paylaşılan ortak deneyimleri ve mümkün olmuş karşılaşmaları beraber hatırlamaya, altı yıl aradan sonra yeniden düşünmeye çağırıyor. Geçmiş edisyonlardan bir seçkiyle biçimlenecek olan “Değişen Gökler” çağdaş sanat programı, sanatçıların Kapadokya coğrafyasının kültürel ve toplumsal dönüşümüne ve bu jeokültürel dokuyu algılama ve deneyimlemenin farklı biçimlerine getirdikleri yorumları hatırlamaya davet ediyor. Her biri Cappadox sergileri için üretilen yapıtlar; bölgenin tarihi, ekosistemi ve canlı-cansız doğası, coğrafi, mimari ve sosyoekonomik özellikleriyle bağlar kuruyor.

Türkiye’den ve farklı coğrafyalardan birçok müzisyenin yer aldığı Cappadox müzik programı; günün ilk ışıklarıyla katılımcılarını ağırlamaya başlayacak. Performanslar; Kızıl Vadi’de gerçekleşecek “Gün Doğumu Konseri”yle başlayıp mağaradan dönüştürülen Müze Argos’ta devam edecek. Vadi yamacında yer alan Argos Vadi Crystal Sahnesi’ndeki gün batımı buluşmalarından sonra Çiftlik Evi +1 Sahnesi akşamın ilk konserine ev sahipliği yapacak. Perili Ozanlar Vadisi’nin sihirli ve psikedelik atmosferindeki Volkswagen Sahnesi’nde konserler ve DJ performansları gerçekleştirilecek. Cappadox’un farklı sahnelerinde; Mercan Dede, Ulla, Casper Clausen, Maya Perest, Mert Pekduraner, Gevende, Teoman, Mammal Hands, Jordan Rakei, Büyük Ev Ablukada, Âme (Live), Trikk, Danilo Plessow, Kerala Dust ve Lalalar müzikseverlerle buluşacak.

​Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 ’in desteği, Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu’nun ağırlama partnerliği ve Argos in Cappadocia, UnderArmour ve Kiko Milano’nun katkılarıyla hayata geçirilen Cappadox hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

​Cappadox’un biletlerine ve farklı disiplinlerden seçilmiş etkinlikleri içeren paketlere Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
2705
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage