07 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2021

Canan Tolon’dan Resimli Anlatı: “Geçmişsiz Gelecek”

​Sanatçı Canan Tolon’un resimli anlatısı Geçmişsiz Gelecek, Raskol’un Baltası Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tolon, kitabını “Bu kitapta yaşamayı öğrenen çocuklar var, yaşamayı öğrenen erkekler ve kadınlar var. Yaşamda, bu biçimiyle yaşamda, ne olursa olsun, hepimizi birbirimize yaklaştıran deneyimler, düşünceler, eleştiriler var bir de. Kişiyi büyüleyen, şaşırtan, duygulandıran, başkalarının mutsuzluğu değil, çocuğun olağanüstü, sınırsız yaşama gücü. Her birimizin özünde bulunan, varlığını sürdüren o güç. Olanaksızı keşfetme, uyuşukluktan çıkma isteği veren güç. Düş kurma isteği veren güç. Belki de bu yüzden, içimizdeki kavganın sesi zaman zaman bir çocuk sesi gibidir.” sözleriyle anlatıyor.

​Kitabın Fransızca ilk baskısını hayranlıkla okuyan Amin Maalouf şunları yazmıştı: “Canan Tolon’un kitabı son derece güçlü. Şaşırtıcı ve sarsıcı bir metnin yarattığı bir başkaldırı adeta. Yazının doğrudan, veya bir formu, bir rengi basitçe çağrıştırarak sürekli gönderme yaptığı bu metne eşlik eden desenler de çok güçlü. Şu açık ki, hoşgörüsüzlüğe karşı bir kitap bu. Farklı olanların, pek çok açıdan diğerlerinden ayrılanların hemen her yerde türlü biçimlerde karşılaştığı hoşgörüsüzlüğe.”

Raskol’un Baltası, uzun süreli sessizliğini Ferit Edgü’nün yeni kitabı Orhan Duru – Ölmeden Önce | Öldükten Sonra ve Tolon'un Geçmişsiz Gelecek kitaplarıyla bozduğu gibi önümüzdeki dönemde genç yazarlarla birlikte genç sanatçıların da kitaplarını yayımlamaya devam edecek.

0
2418
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage