27 KASIM, CUMA, 2020

Camaltı Sanatına Dair Bir “Zaman Tüneli”

Uğural Gafuroğlu camaltı resim sanıtını devam ettirdiği “Zaman Tüneli” isimli sergisi ile 15 Aralık tarihinden itibaren Galeri Selvin Nişantaşı’nda sanatseverlerle buluşacak.

1980’li yıllardan bugüne gelen resim serüveni içerisinde hep kendi özüne ve kişiliğine dayanan saf, çocuksu ve hümanist heyecanların en iyi anlatımcısı olan Uğural Gafuroğlu’nun camın arka yüzeyinin boyanması ile ortaya çıkan camaltı resim sanatına ait eserlerinin yer alacağı “Zaman Tüneli” isimli sergisinde hem bu geleneği sürdürüyor hem de kendi geliştirdiği tekniklerle ve ünlü ustalara atıflarda bulunarak renkli ve zengin bir dünyaya bizleri götürecek. Dar alanda kısa paslaşmaları temelde bünyesinde barındıran, "cam altı boyutuyla geleneğe", "parça-bütün ilişkisi ve yapıt farklı kavram, strüktür, elemanlara dayalı bir gerçekliktir" gibi yanlarıyla da modern bir söyleme ayak uyduran Uğural Gafuroğlu'nun kompozisyonlarında, izleyiciler hemen her şeyi imge boyutunda yakalayabilme ve anlamlandırma şansını yakalayacak.

​Uğural Gafuroğlu’nun “Zaman Tüneli” isimli sergisini 15 Aralık 2020 – 5 Ocak 2021 tarihleri arasında Galeri Selvin Nişantaşı’nda ziyaret edebilirsiniz.

0
2457
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage