30 TEMMUZ, CUMA, 2021

Çağrı Saray’ın “Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında” Sergisi Atelier Marvy’de

Club Marvy’nin sanat galerisi Atelier Marvy, Çağrı Saray’ın “Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında” başlıklı sergisini 2 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Saray’ın 2010’dan beri kullandığı, katman katman çoğalan ve sürekli hareket hâlindeki desenleri ile hayat bulan “Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında” başlıklı sergi, sanatseverleri yazın sakinliğiyle tazelenen zihinlerinde, erk ve iktidar üzerine bir düşünce penceresi aralamaya davet ediyor. İmgelerin betimlenmesine olanak sağlayan bu yöntemi sanatçı erk ve iktidarın belleğimizde, ruhlarımızda ve bedenlerimizde yarattığı hasarı betimlemek için kullanmayı tercih ediyor. Bunları bir davranış biçimine dönüştüren Saray, bir mimari yapının tasviri, bir aile fotoğrafı veya belleğimizde titreşen nesneler gibi birbiriyle bağlantılı görünmez bir ağın parçaları olarak ele alıyor. Geçmişi bugün üzerinden bu parçalarla şekillendiren Saray’ın eserlerinde hiçbir imge mutlak ve net değil, belleğimizdeki izler gibi sürekli hareket hâlinde. Her an kaybolma ile yepyeni formlar oluşturma arasında imgeler birbirleriyle ilişki kuruyor.

​Çağrı Saray’ın “Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında” başlıklı kişisel sergisi 2 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında Atelier Marvy’de ziyaret edilebilir.

0
1118
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle