06 MAYIS, PERŞEMBE, 2021

Büyülü Bir Tiyatro Yolculuğu: Oyunname II

Dünya tiyatrosunun peşinden ülke ülke dolaşan ve seyahatlerinin rotasını oyunların sahne takvimlerine göre belirleyen tiyatro tutkunu Tilda Tezman’ın okurunu büyülü bir tiyatro yolculuğuna çıkardığı Oyunname II adlı kitabı İnkılap Kitabevitarafından yayımlandı.

Tezman, 9 yıl aradan sonra yayımladığı Oyunname II ile hem tiyatroseverlerin bu dönemdeki oyun izleme açlığına ilaç olmaya, hem de bu sektördekiler için yeni bir kaynak oluşturmayı amaçlıyor. Kitapta dünyanın dört bir yanından yüzlerce performans fotoğrafların eşliğinde anlatılıyor.

Oyunname II, Tezman’ın ilk kitabı Oyunname’nin yayımladığı 2012 yılından bugüne, kesintisiz takip ettiği Avignon Tiyatro Festivali, Paris ve New York sahnelerinde izlediği oyunlar arasından titizlikle seçtiği 70’e yakın oyunu kapsıyor. Kendi gözünden oyunların yansımalarının, oyun izleyerek geçirdiği büyülü saatlerin kalbinde ve zihninde canlı kalması için, yaptığı her yolculuk dönüşünde izlediği oyunları kaleme alan Tezman kitabını; “Tiyatroseverlerle paylaştığım samimi mektuplardan ortaya çıkan bir hatıra defteri gibi…” diye tanımlıyor.

0
843
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage