08 ARALIK, SALI, 2015

Bu Bir Müzik Videosu Değil

“Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında, sergide yer alan video enstalasyonları ve kayıt endüstrisiyle bağlantılı müzik videolarını farklı bir bakışla ele almak amacıyla 1980’lerden itibaren müzik videosunun estetiğini kendine mal eden ve yapısını söken çağdaş sanatçıların video eserlerinden oluşan bir gösterim programı oluşturuldu. Bu tür “anti müzik” videoları MTV gibi televizyon kanallarının teşvik ettiği görsel-işitsel klişelere karşı çıkarak siyasal, toplumsal ve kültürel mesajlar yansıtan ve/veya veren araçlar geliştirdi.

Sanatçılar: Joseph Beuys, Dara Birnbaum, John Sanborn & Kit Fitzgerald, Pipilotti Rist, Bjørn Melhus, Charley Case, Olaf Breuning, Cheryl Donegan, Ana Laura Aláez, Carles Congost, Marc Bijl, Joan Morey, Jesús Hernández, Hugo Alonso, Charles Atlas, Adel Abidin, César Pesquera, Jorge Galindo & Santiago Sierra.

Süre: 01:55’

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri sergi bileti ile ücretsiz olarak izlenebilir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Detaylı bilgi için: http://bit.ly/1NLxdLl

0
2673
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage