03 OCAK, PAZARTESİ, 2022

BRAWE Genç Sanatçıları Çağırıyor

Macaristan ile Türkiye arasında ortak bir proje olarak tasarlanan BRAWE, feminist sanat pratikleri geliştirmeye meraklı genç sanatçıların başvurularını bekliyor. Projeye 8 Ocak tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Eskişehir ve Budapeşte’de eşzamanlı olarak gerçekleşecek proje kapsamında sanatçı, akademisyen ve aktivistler deneysel ve kolektif üretim için bir araya gelecek. BRAWE’e çağdaş sanat alanında çalışan, ataerkil toplumun baskısından bunalmış, bu koşulları yaratan ve pekiştiren güç ilişkilerini öğrenmeye ve tartışmaya hevesli, feminizmlerle ilgilenen, kolektif eyleme meraklı genç bir sanatçılar başvuru yapabilecek. Feminist yaklaşımların çeşitliliğine odaklanan BRAWE, genç sanatçılara yerel ve uluslararası iş birlikleriyle sanat projeleri yaratmaları için araçlar ve argümanlar sunmayı amaçlıyor.

BRAWE’e katılacak genç sanatçılar yedi ay sürecek proje boyunca iki farklı şehirde düzenlenecek altı atölye çalışmasına ve Eskişehir’de gerçekleşecek uluslararası sanatçı kampına katılma şansı bulacaklar. Atölye çalışmaları sonunda katılımcılar proje geliştirmeye başlayacak ve en sonunda Eskişehir'de Eldem Sanat Alanı, Budapeşte’de ise Temmuz 2022’de gerçekleşecek Bankito Festivali dahilinde bir sergi düzenleyebilecekler. Yapılan başvurular arasından her iki ülkeden altışar sanatçı seçilecek.

Eldem Sanat Alanı, Yort Kitap, Aurora Community Center ve AZVLM Collective ortak projesi olan BRAWE, Anadolu Kültür, MitOst, Stiftung Mercator, European Cultural Foundation, Mac Berlin ve Chrest Foundation tarafından desteklenen VAHA projelerinden biri. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Projeye katılım koşulları:

Yaş aralığı: 18-25
Feminist sanat pratikleri geliştirmeye meraklı genç sanatçılar
Projeye katılacak sanatçıların düzenlenecek atölye ve seminerlere katılımı zorunludur
Niyet Mektubu: Kendinizi ve neden katılmak istediğinizi kısaca açıklayın (max 500 kelime)
CV - Özgeçmiş (Eğitim durumu, mesleki deneyim, İngilizce yeterlilik seviyesini içermelidir)
Portfolyo (PDF formatında çalışma örnekleri, fotoğraflar, taslaklar veya farklı görseller ya da linkler)
Özgeçmiş, motivasyon yazısı ve portfolyo için tek bir PDF belgesi oluşturulup Soyisim_İsim_Şehir.pdf şekilde isimlendirilmelidir. (maksimum boyut 15 MB)

​*Seyahat masrafları karşılanacaktır.

0
1649
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage