07 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

Borusan Contemporary’den Sınırları Aşan Bir Sergi: “Düş Suda”

Borusan Contemporary, yeni medya sanatına odaklanan “Düş Suda” başlıklı yeni koleksiyon sergisinde güncel sanat sahnesinin uluslararası temsilcilerini buluşturuyor. AR ve VR teknolojilerini izleyici deneyimine dahil eden kurgusu ve kamusal alana yayılan seçkisiyle izleyiciye özel bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı “Düş Suda” sergisi, Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel, Michael Wolf, Antti Laitinen, Rafaël Rozendaal, Jim Campbell, Maurizio Nannucci gibi uluslararası isimlerin eserlerini, Türk şiirinin güçlü kalemi Edip Cansever'in aynı ismi taşıyan şiiriyle bir araya getiriyor.

Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk’te konumlanan ve Borusan Contemporary’nin internet sitesinde 360 derece sanal tur ile gezilebilecek olan sergi, Avrupa Yakası’nın Boğaz hattında belirlenen rotada Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle desteklenen “Düş Suda Sergi Rotası” mobil uygulaması aracılığıyla eserler üç boyutlu bir şekilde görülebiliyor.

Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Boomoon’un, Boğaz’da Balık Oyunu No.8 adlı eserinden ilhamla Perili Köşk’ün dış cephesi için sergiye özel hazırlanan projeksiyon ve VR teknolojisi aracılığıyla gerçekleştirilen bir yeniden üretim ile izleyicilere Boğaziçi’ni sanal olarak deneyimleme fırsatı sunuluyor. Çağdaş Türk edebiyatının güçlü kalemi Edip Cansever’e bir saygı duruşu niteliği taşıyan “Düş Suda”, şairin 1970’te kaleme aldığı, aynı isimli on bölümlük şiirden yola çıkıyor. Görsel sanatlara yeni bir okuma önerisi getiren sergi, yeni medya alanının açtığı yeni ifade olanaklarına ve izleyici ile kurduğu etkileşimli ilişkiye odaklanıyor.

Sanatı dijital teknolojilerle kamusal alana taşıma stratejisi doğrultusunda, Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi bu sebeple sanatseverlerin eserlerle kişisel olarak interaktif ilişki kurmasına da fırsat tanıyor. Perili Köşk’ün İstanbul Boğazı ile kurduğu ilişkiden beslenen seçki kapsamında koleksiyonda bulunan 12 eser, 7 Nisan 2021 - 6 Mart 2022 tarihleri arasında, Bebek - Rumelihisarı hattında belirlenen rotada sanatseverlerin erişimine sunuluyor. Ayrıca sergiye özel olarak tasarlanan “Düş Suda Sergi Rotası” mobil uygulaması ile Boğaz’ın ihtişamlı manzarasında ve sanat rotası üzerindeki seçili noktalarda eserler izleyici ile buluşuyor.

​Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan eserlerden bir seçki sunan “Düş Suda” sergisi hakkında duyurulara ve detaylı bilgiye Borusan Contemporary’nin internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
1947
0
  • 07-04-2021
    0
    748
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 07-04-2021
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 07-04-2021
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage