16 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

“Bir Yaz Gecesi Rüyası” Sergisi OrtakAlan’da

Yiğit Yazıcı, Mehmet İçöz, Bıyıkof x Kerem Ardahan, Asya Koç, Hakan Sorar, Barış Sarıbaş ve Kerim Yetkin’in eserlerinden oluşan “Bir Yaz Gecesi Rüyası” başlıklı sergi, Ortaköy’ün yeni kültür sanat mekânı OrtakAlan’da 2 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Bireyin sanatla kurduğu estetik deneyim ve duyumsama üzerinden yaz mevsiminin bıraktığı hislere odaklanan sergi adını William Sheakspeare’in ünlü oyunundan alıyor. Sergi sanatçıların üretim pratikleri içerisine dolaylı yoldan etki eden mevsimsel değişim ile çeşitlenmiş yaz mevsimi çağrışımlarını yansıtıyor.

Sanat eseri üzerinden duyulan estetik haz, insanın kendi dışında bulunan bir nesneyle kendini ilişkilendirmesinden doğar. Bu noktada nesnede duyulan şey yaşam enerjisidir. Bu enerji, kuvvet, işleyiş, amaç edinme ve gerçekleştirme üzerinden yürüyor. Estetik deneyim; psikolojik, biyolojik ve çevresel olarak ele alınabilir. Deneyimin ihtiyaçlarının karşılığı olarak birey, psikolojik olarak hakikati arar, biyolojik olarak dopamin üretir ve çevresel olarak kendini ilişkilendirir. Yaz mevsiminin gelişiyle, açık alanlarda geçirilen süreler uzar, kişiler kendilerini daha enerjik hisseder ve sosyalleşmeye daha açık olurlar. Bu etmenler psikolojik olarak coşku ve rahatlama sağlarken beraberinde yükselen serotonin ve dopamin ile yaz mevsimi insanın sınırlarını zorlayabildiği bir dönemdir.

​“Bir Yaz Gecesi Rüyası” başlıklı karma sergiyi OrtakAlan’da 2 Temmuz’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Mehmet İçöz, 2022, İsimsiz, Panel üzerine yağlı boya, 35 x 70 cm
2. Bıyıkof x Kerem Ardahan 2022 İki Tuval üzerine akrilik ve sprey boya 85 x 120 cm
​3. Asya Koç 2022 Çığırından Çıkmış Zaman Tuval üzerine akrilik boya 40 x 40 cm

0
1472
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage