11 ŞUBAT, CUMA, 2022

Bir Maceraya Davet: “Bu Romanda Herkes Ölüyor”

Çağdaş Gürcü edebiyatının önemli romancılarından Beka Adamaşvili’nin okuru hem edebiyat tarihinin önemli metinleri arasında gezdirdiği hem de insan, toplum, hayat ve ölüm üzerine düşündürdüğü eseri Bu Romanda Herkes Ölüyor, Harun Çimke’nin çevirisiyle Ketebe Yayınları’ndan çıktı.

2019’da Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Beka Adamaşvili, pek çok postmodern teknik kullanarak yazdığı bu romanında okurlarını sıra dışı, eğlenceli ve çarpıcı bir maceraya davet ediyor.

“Bu Romanda Herkes Ölüyor’un başkahramanı, evet, Ölüm’ün ta kendisi! Ama yine Ölüm, bir romanın içinde olduğunun farkında ve üstelik ölüme mahkûm edilmiş karakterleri kurtarmak üzere edebiyat tarihinin en sevilen kitaplarının içine girebilme yetisine sahip! Onu Romeo ve Juliet’i intihardan vazgeçirmeye çalışırken, Büyülü Dağ’a bir çanta dolusu penisilinle giderken, hatta Reichenbach Şelalesi’nde Profesör Moriarty’yi uçuruma ittirip birçok karakteri ölümden kurtarırken görüyoruz. Dahası bütün bunlara yazarın kendi çizimleri eşlik ediyor.
Sevgili okur, bir roman karakteri olmak zor. Ama bir roman karakteriyle uğraşmak daha da zor. Hele de o karakter Ölüm’ün ta kendisiyse!”

0
1066
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage