
Olcay Mağden’in bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyasını anlamayı, büyümenin karmaşıklığını ve iyileşmenin gücünü anlattığı kitabı Annemin Kayıp Renkleri, Gül Sarı’nın resimleriyle Doğan Çocuk’tan çıktı.
Kitap hem çocuk okurlara hem de ebeveynlere duygusal bir köprü kuruyor hem de aile içindeki sessiz değişimlerin bir çocuğun kalbinde nasıl yankı bulduğunu incelikle işliyor. Her şeyden sıkıldığını düşünen Leyla’nın annesi artık eskisi gibi gülmüyordur; renkleri sanki birer birer kaybolmuştur. Ta ki gizemli bir yabancının gelişiyle hem evlerinde hem de kalplerinde yepyeni bir hikâye açılana kadar… Sırlar, merak, iyileşme, kahkaha ve renklerin geri dönüşü! Leyla’nın gizemli aile yolculuğuna katılmaya hazır mısın?
“Mahallenin sıradan günlerinden birinde bir karavan belirir…
Ve o karavan, Leyla’nın hem kendi dünyasını hem de annesinin solmuş renklerini baştan aşağı değiştirecek bir yolculuğun başlangıcı olur.”