29 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2021

“Bir Baba Hamlet” Yaz Boyunca Sahnelenecek

Baba Sahne’nin Bir Baba Hamlet oyunu artık iki farklı cast ile sahnelenecek ve Şevket Çoruh’a yaz ayları boyunca Günay Karacaoğlu eşlik edecek.

William Shakespeare’in en ünlü oyunlarından biri olan Hamlet’i farklı bir yorumla sahneye taşıyan Bir Baba Hamlet, 30 Temmuz’da İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, 13 Ağustos’ta Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, 25 - 26 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda, 27 Ağustos’ta Bozcaada Kalesi’nde, 29 Ağustos’ta ise Bergama Asklepion Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan oyunun yeni sezonunda Şevket Çoruh’a, Murat Akkoyunlu ve Günay Karacaoğlu dönüşümlü olarak eşlik edecek. 2021 yazı boyunca farklı şehirlerde sahnelenecek oyun hiç azalmayan temposuyla izleyiciyi dolu dolu gülmeye davet ediyor.

Baba Sahne’nin çok ödüllü prodüksiyonu Bir Baba Hamlet, dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan Hamlet’i şarkılarla, danslara, sürekli değişen bir dekorla ve kılıktan kılığa giren karakterlerle harmanlayıp tepetaklak bir yorumla sahneye koyuyor. Oyun Sebastian Seidel’in özgün metni, Yücel Erten’in çevirisi ve Baba Sahne’nin yorumuyla izleyiciyle buluşuyor. Emrah Eren’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda izleyiciler de zaman zaman oyuna dahil oluyor.

“Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı Hamlet’i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil ‘can havli’ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik Bir Baba Hamlet’e döner. ‘Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!’”

0
1632
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage