05 KASIM, SALI, 2019

Bilsart’ın Kasım Programı Belli Oldu

Bilsart’ın kasım ayı programı belli oldu. Bu ay 6-16 Kasım tarihleri arasında Olgu Ülkenciler’in “Assamble” isimli solo sergisi, 20-30 Kasım 2019 tarihleri arasındaysa Egemen Tuncer’in “Bir Tak, Beş Meydan” sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Olgu Ülkenciler, “Assamble” sergisi odağına NATO’nun asamblesini, ülkeleri yakılıp yıkılan halkları, yerini yurdunu terk edip göç etmek zorunda kalan binlerce insanı alıyor. Günümüzde de Akdeniz ve Ege’de yaşanan insanlık dramları bize uygarlığın karanlık yüzünü gösterirken bir yandan da sergi kapsamında sunulan videolarda NATO operasyonlarıyla mülteci problemi yan yana getirilerek iki katmanlı bir yapı izleyiciye sunuluyor.

​Egemen Tuncer ise “Bir Tak, Beş Meydan” sergisinde Suriye’nin Palmira bölgesinde 3. yüzyıl Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş olan “Arch of Triumph / Zafer Takı”nın son yıllarda yaşadığı macerayı anlatıyor. 2015’te ISIS tarafından yapılan bombalı saldırılarla tahrip edilen bölgede yaşanan dram, ciddi oranda sanatsal ve kültürel kayba neden oluyor.

0
1139
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage