29 MART, PAZAR, 2020

Beyoğlu Sineması’ndan Haftalık Sinema Gazetesi: 1989

Beyoğlu’nun köklü sinema salonlarından biri olan Beyoğlu Sineması, sinemaseverlere özel olarak hazırlanan 1989 isimli bir gazete çıkarmaya hazırlanıyor. Haftalık sinema gazetesi olarak tasarlanan 1989, sinemanın kuruluş tarihine atıfta bulunuyor ve yeni tip corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle kapalı olan ve zor günler geçiren sinemanın varlığını devam ettirebilmesini hedefliyor.

İstanbul’da bağımsız film gösterimlerinin önemli mekânlarından biri olan Beyoğlu Sineması, sinemanın kapalı olması nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini açıkladı. Sinema, bu süreçte hem sinemaseverlerle farklı platformlarda yeninden buluşabilmek hem de maddi olarak çalışanların maaşlarını ve diğer giderleri karşılayabilmek için bir gazete çıkarma kararı aldı. Çeşitli yönetmen, yapımcı ve oyuncu söyleşilerine paralel olarak Şenay Aydemir ve Uygar Şirin’in yazılarına da ev sahipliği yapacak 1989 isimli gazetenin ilk sayısının sinemanın editöryel ekibi tarafından hazırlanacağı belirtildi.

Aylık veya yıllık abonelik olmak üzere iki tip üyelik üzerinden çalışacak 1989, sinema üzerine güncel gelişmeleri ve haberleri okuyucularla buluşturmaya devam edebilme düşüncesiyle hareket ediyor. Beyoğlu Sineması, sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı bültenle sinemaseverlerden destek beklediğini şu sözlerle belirtti: “Bu karanlık ancak sonunun aydınlık olacağına inandığımız dönem süresince Beyoğlu Sineması’na destek olmak için bültenimize abone olmanız bizim için son derece kıymetli. Bu küçük gibi gözüken desteğin, biz Beyoğlu Sineması ailesi için çok önemli olduğunu en içten duygularımızla söylemek isteriz.”

​1989 ve sinema hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1460
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage