26 HAZİRAN, CUMA, 2020

Beş Kültür Sanat Kurumundan “Ortak Yapım”

Türkiye’nin kültür sanat alanında ön plana çıkan beş kurumu BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM, “Ortak Yapım” isimli bir projeyle güçlerini birleştiriyor. Tiyatro alanında yeni oyun üretimine destek olmayı amaçlayan projeyle birlikte Türk tiyatrosuna 10 yeni yerli yapımın kazandırılması hedefleniyor.

Açık bir çağrı yayımlayarak “Ortak Yapım”ı duyuran kurumlar, başvuruları 1 Temmuz 2020 saat 09.00’dan itibaren 1 Ağustos 2020 saat 18.00’e kadar kabul edecek. Başvuru formuna, 1 Temmuz 2020 saat 09.00’dan itibaren ortakyapim.com adresinden ulaşılabilecek. Başvuru sonuçlarına göre kurumlardan destek almaya hak kazanan oyunlar, 15 Eylül 2020’de yine aynı internet sitesi üzerinden duyurulacak. Proje kapsamında her kurum seçtiği iki oyunun yapımcılığını üstlenecek ve seçilecek her bir oyun için yazarına 7.500 TL’lik maddi destekte bulunacak.

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan projenin seçici kurulunda da birçok önemli isim yer alıyor. Yazılı açıklamada belirtilen kurul üyeleri arasında şu isimler yer alıyor: Tiyatro Sanatçısı Demet Akbağ, Zorlu PSM Programlama Yöneticisi Duygu Bayram, Tiyatro Sanatçısı Mert Fırat, Dramaturg Beliz Güçbilmez, Tiyatro Eleştirmeni, Akademisyen, Yazar Dikmen Gürün, ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, Tiyatro Sanatçısı Tilbe Saran ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz.

​Proje ile ilgili sorularınız için bu adrese e-posta gönderebilirsiniz: info@ortakyapim.com

0
1891
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage