18 KASIM, ÇARŞAMBA, 2020

Berlin Duvarının Ardında: “Kreuzberg Shedding”

Oddviz, “Kreuzberg Shedding” isimli sergisi ile Bilsart’ta sanatseverlerle buluşuyor. “Kreuzberg Shedding”, 18 Kasım Çarşamba günü (bugün) Gökşen Buğra’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek Oddviz’ın sanatçı konuşması ile açılacak.

“Berlin, sokaklardaki ifade özgürlüğünün, duvarlara yapılmış grafiti, şablon ve çıkartmalar şeklinde görüldüğü bir kent. Çoğunlukla bohem ve göçmen topluluklarını barındıran Kreuzberg, Berlin Duvarı'na yakınlığı nedeniyle yıllarca göz ardı edilmiş bir mahalledir. Son yirmi yıl içinde, kentin görece düşük yaşam maliyetinden, kültürel zenginliğinden ve her şey mümkün mantığından etkilenen insanlar Berlin'e aktı. Şimdiyse kentte, durdurulamaz olduğu başka yerlerde de kanıtlanan bir şey düzenlenmeye çalışıyor: mutenalaştırma. Bu mutenalaştırma süreci bir bölgede başladıktan sonra, orada yaşayan işçi sınıfına mensup nüfusun tamamı veya birçoğu yerlerinden edilene ve bölgenin sosyal karakteri tamamen değişinceye kadar hızla devam eder.”

Çağrı Taşkın, Serkan Kaptan ve Erdal İnci’nin oluşturduğu sanat kolektifi Oddviz objeleri veya mekânları fotogrametri tekniği ile tarayarak 3 boyutlu dijital replikalarını üretmesi ile tanınıyor. Kolektif, dijitalleştirdiği değerleri sanal ortamda bir araya getirir, yerleştirmesini, mekân ve ışık tasarımını yaparak görselleştiriyor.

​Oddviz’ın “Kreuzberg Shedding” isimli sergisini 18 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında Bilsart’ta ziyaret edebilirsiniz.

0
1700
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage