29 NİSAN, CUMA, 2022

Bergama Tiyatro Festivali’nin Programından İlk Detaylar Açıklandı

Bu yıl 2 - 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Bergama Tiyatro Festivali, satışa sunduğu ilk biletlerle festival programından ilk detayları duyurdu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği destekleriyle düzenlenen Bergama Tiyatro Festivali, bu yıl yerli ve uluslararası 26 oyunu izleyiciyle buluşturacak. Odeabank ve Mey|Diageo sponsorluğunda 3dots ve BERaBER tarafından gerçekleştirilen festival, antik sahnelerinin yanı sıra oyunları ve etkinlikleriyle kentin sokaklarına, mahallelerine yayılacak. Festival, açılışını kutlamak için seçkisinden performansların ve Mabel Matiz konserinin yer aldığı bir Panayır ile heyecanını katılımcılarla paylaşacak. Tatlı Ekşi Tiyatro’nun ilk yapımı olan Aşk Geçmişim oyunu ve Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu & Piu Entertainment’ın Timsah Ateşi oyunları festivalin erken dönem indirimli bilet opsiyonu ile satışa çıkan ilk etkinlikleri arasında yer alıyor.

D. C. Jackson’ın yazdığı iki perdelik Aşk Geçmişim oyunu, kurumsal bir şirkette yeni işe giren Tom’un ve aynı şirkette çalışan Amy’nin yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmenliğini Tuğrul Tülek’in üstlendiği oyunda Şebnem Bozoklu, Rıza Kocaoğlu ve Melisa Doğu rol alıyor.

Meghan Tyler’ın kaleme aldığı Timsah Ateşi oyunu, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikâyesini anlatıyor. Yönetmenliğini Mehmet Ergen yaptığı Timsah Ateşi’nin oyuncu kadrosunda Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü, Kubilay Tunçer ve Okan Demirok yer alıyor.

​3. Bergama Tiyatro Festivali’nin Açılış Panayırı’nın, Aşk Geçmişim ve Timsah Ateşi oyunlarının biletleri 29 Nisan’dan (bugün) itibaren Mobilet üzerinden satın alabilirsiniz. Program detayları ve sahnelenecek diğer oyunlar yakında duyurulacak. Festival ile ilgili duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

0
1687
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage