25 KASIM, PERŞEMBE, 2021

“Benim Şehrim, Benim Sesim” İçin Başvurular Başladı

Beats By Girlz Türkiye’nin genç kadın müzisyenlere yönelik düzenlediği, British Council Türkiye’nin Kültürde Kadın Gücü Destek Programı kapsamında hayata geçecek atölye ve mentorluk programı “Benim Şehrim, Benim Sesim” için başvurular başladı.

Müzik endüstrisinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın emeğinin görünürlüğüne yönelik çalışmalar yürüten Beats By Girlz Türkiye’nin kariyerinin başındaki genç kadın müzisyenlere özel hazırladığı atölye ve mentorluk programı “Benim Şehrim, Benim Sesim” hem çevrim içi olarak hem de İstanbul’da fiziki koşullarda gerçekleştirilecek. British Council Türkiye’nin yürüttüğü Kültürde Kadın Gücü Destek Programı kapsamında düzenlenen programda katılımcılar Mart 2022’de ikincisi yapılacak olan WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul kapsamında canlı performans gerçekleştirme fırsatı bulacaklar.

“Benim Şehrim, Benim Sesim” genç kadınların kimi zaman kısıtlanmış, kimi zaman da özgür hissettikleri şehir yaşamlarını müzikle ifade edebilmelerini ve yaşadıkları şehrin seslerinden ilham alarak kendi müziklerini yaratmalarını amaçlıyor. 22 Ocak - 25 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek programa Türkiye’den henüz kariyerinin başındaki ses tasarımcısı, enstrüman çalan ya da vokalist tüm genç kadınlar başvuru yapabilecek.

​Program Manchester merkezli bağımsız müzisyen, ses tasarımcısı, müzik yapımcı ve eğitmen Mandy Wigby ile Beats By Girlz Türkiye’nin kurucusu da olan İstanbul merkezli müzisyen, müzik yapımcısı ve ses tasarımcısı Beril Sarıaltun’un eğitmenliği ve mentorluğunda gerçekleşecek. Başvurular sonucu seçilecek 20 kişi, çevrim içi atölyeler ve mentorluk oturumları eşliğinde, ses tasarımının temel ilkelerini öğrenecek ve şehirlerinde seçilen bölgelerde kaydettikleri seslerle kendi şarkılarını tasarlayacaklar. Program boyunca birlikte çalışacak katılımcıların bu süreçte ürettikleri orijinal besteleri, Mart ayında dijital müzik kanallarında yayımlanacak olan Benim Şehrim, Benim Sesim’in ilk albümünde yer alacak. “Benim Şehrim, Benim Sesim” programına 22 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabilir. Program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1506
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage