23 MART, CUMARTESİ, 2024

Benal Dikmen’in “Troyalı Kadınlar” Sergisi Quick Art Space’te

Benal Dikmen’in “Troyalı Kadınlar” başlıklı kişisel sergisi, Nergis Abıyeva küratörlüğünde, 28 Nisan tarihine kadar Quick Art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.

Benal Dikmen’in son iki yılda ürettiği resim, ışıklı pano, video gibi farklı türlerde, birçoğu izleyicilerle ilk defa buluşan yapıtlarının yer aldığı “Troyalı Kadınlar” sergisi, Quick Tower’ın mekânına özgü olarak tasarlandı. İlki 8 Mart 2023’te Troya Müzesi’nde, ikincisi Eylül 2023’te Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi’nde olmak üzere Çanakkale’de açılan “Troyalı Kadınlar” ve “Helen’in İkili Yaşamı” sergilerinden oluşturulan seçkiye, Quick Art Space’in mekânı gözetilerek üretilmiş yeni yapıtlar eşlik ediyor.

​Dikmen, “Troyalı Kadınlar”da mitolojik anlatıları yeniden gündeme getirirken, izleyiciyi içinde olduğumuz zamanı toplumsal cinsiyet perspektifinden irdelemeye davet ediyor. Mitolojik anlatıların çağımıza nakledilmeyi talep ettiğini, günümüzün düşüncelerine, yeni sanat alanlarına ve tekniklerine göre yeniden yorumlanmaları gerektiğini düşünen Dikmen, sergideki yapıtlarını, anonim 19. yüzyıl fotoğraflarını kesip biçerek gerçekleştirdi. Sanatçı, kolajların videoya dönüşmesi aşamasında sanatçı ikilisi Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar’la iş birliği yaptı. Anonim kadın figürlerinden ve sembolizm içeren türlü türlü nesnelerden oluşan kolajlar, dijital ortamda yatay bir düzlemde buluştuktan sonra büyük kumaşlara basıldı.

0
606
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage