11 OCAK, PAZARTESİ, 2021

Beklenen Kitaplar Yılın İlk Aylarında Okurla Buluşuyor

Yapı Kredi Yayınları, 2021 yılının ilk aylarını J. K Rowling, Amin Maalouf, Orhan Pamuk, Kazuo Ishiguro ve Ahmet Ümit ile karşılıyor. Ocak ayında J. K Rowling’in Ickabog, şubatta Amin Maalouf’un Empedokles’in Dostları, martta Orhan Pamuk’un Veba Geceleri, nisanda Kazuo Ishiguro’nun Klara ve Güneş  ve haziran ayında da Ahmet Ümit’in Kayıp Tanrılar Ülkesi okurlarla buluşacak.

J.K. Rowling’in bundan on yıl kadar önce, kendi çocuklarına uykudan önce anlatmak için kaleme aldığı özgün bir masal olan Ickabog, Ocak 2021’de okurla buluştu. Yapı Kredi Yayınları, geçtiğimiz sonbaharda pek çok ülkede olduğu gibi bu kitap için çocuklara özel bir resim yarışması düzenledi. Yarışmanın kazananları arasından seçilen 34 resim, Ickabog’un Türkçe baskısında yer alıyor.

Maalouf’un Şubat 2021’de yayımlanacak, 2012 yılında yayımladığı Doğu'dan Uzakta’dan sonra kaleme aldığı bu ilk roman olan Uygarlıkların Batışı kitabında çözümlemeye çalıştığı insanlığın sonu, uygarlıkların kendini yok etmesi gibi olguları ustaca işliyor.

Uzun bir zamandır yayın tarihi merak edilen hakkında haberler çıkan Orhan Pamuk’un üzerinde dört yıldır çalıştığı tarihi romanıVeba Geceleri nihayet Mart 2021’de yayımlanacak. Olaylar 1901 yılında Osmanlı’nın 29. vilayeti Minger adasında geçiyor. Hem sürükleyici bir siyaset ve aşk romanı hem de Pamuk’un salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartıştığı bir kitap.

Kazuo Ishiguro’nun Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldıktan sonra yazdığı Klara ve Güneş, mağazadaki yerinden içeriye göz atmaya gelenlerin ve sokaktan geçenlerin davranışlarını dikkatle izleyen, olağanüstü gözlem yeteneğine sahip Yapay Arkadaş Klara'nın hikâyesini anlatıyor.

Ahmet Ümit’in Haziran 2021’de buluşacak romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi, Avrupa’nın en renkli, en kaotik, en çarpıcı kentlerinden biri olan Berlin’de başlayıp, Anadolu’da antik Pergamon kentinin surlarında son bulacak soluk soluğa bir serüven sunacak okura. 

0
4575
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage