03 MAYIS, CUMA, 2024

“Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” Konseri Pera Müzesi’nde

Pera Müzesi, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yılı kapsamında, keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli ve piyanist Çağdaş Özkan’ın “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” başlıklı konserine 4 Mayıs’ta ev sahipliği yapacak.

Keman virtüözü Boris Belkin'in öğrencisi olan Mina Aoki-Girardelli’nin, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte vereceği “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” başlıklı konser, Pera Müzesi’nde izleyicilerle buluşan “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı katta gerçekleştirilecek. Konserde, klasik müziğin devi Beethoven’dan Sarasate’nin virtüözitesine, Kreisler’in esprili salon minyatürlerinden Prokofiev’in gerçeküstü dünyasına kadar, farklı çağlardan başyapıtları müzikseverlerin beğenisine sunulacak.  

Pera Müzesi, 2009’dan bu yana Akira Kurosawa, Japonya Medya Sanatları Festivali, Ikuo Hirayama sergilerine ve Japon kültürüne dair farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ise “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” kapsamında Hilal ve Güneş: İstanbul’da Üç Japon sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

​“Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin bulunduğu katta gerçekleşecek konser, müze bileti ile izlenebilir.

0
466
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage