01 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2024

Bedri Rahmi Eyüboğlu’na Dair Bir Kitap: “Sonsuz Yankı”

Dirimart, Dolapdere ve Pera’da üç ayrı mekânda izleyiciyle buluşan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sergisiyle aynı adı taşıyan Sonsuz Yankı başlıklı monografiyi sanat izleyicisiyle buluşturdu.

Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yayına hazırladığı kitapta Mehmet Eyüboğlu, Burcu Pelvanoğlu, Bahar Ahu Sağın, Ömer Faruk Şerifoğlu, Emre Zeytinoğlu’nun yazıları yer alıyor. Çevirisini Liz Erçevik Amado, Münevver Çelik, Özge Çelik, Baptiste Gacoin’in üstlendiği kitap, Nazlı Erdemirel’in eser fotoğraflarıyla ve Ali Emre Doğramacı’nın tasarımıyla okuyucusunun ilgisine sunuldu. Sonsuz Yankı, sanatçının bilinen eserlerinin yanı sıra daha önce gün yüzüne çıkmamış eserlerini bir araya getirerek Eyüboğlu’nun sanatsal pratiğinin kapsamlı bir incelemesine dönüşen ve Türkçe-İngilizce çift dilli yayımlandı.

Tutkulu bir sanatçı, coşku dolu bir şair ve vizyoner bir sanat eğitimcisi olan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eşsiz sanatsal yolculuğunu kapsamlı bir şekilde ele alan bu monografi, güçlü sanatçı, şair ve eğitimci kişiliğinin samimi bir ifadesini sunuyor. Kitabın daha önce gün yüzüne çıkmamış olan eserleri ve arşiv malzemelerini iç içe geçiren anlatısı, Eyüboğlu’nun sanatındaki evrimin geniş kapsamlı bir incelemesine dönüşüyor. Sanata adanmış bir yaşama saygı duruşu niteliği taşıyan kitap, Eyüboğlu’nun eserlerinin kalıcı etkilerini kayda geçirdiği gibi, onun eşsiz dehasının vesikasını ortaya çıkaran ortak çalışma ruhunu da kutluyor.

​Kitabın detaylarını öğrenmek için info@dirimart.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

0
791
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage