24 ARALIK, CUMA, 2021

Baysan Yüksel’in “Sis” Sergisi Büyükdere35’te

Büyükdere35, 1Wall Sergileri kapsamında Baysan Yüksel’in “Sis” başlıklı kişisel sergisini 15 Ocak 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Baysan Yüksel, Sis başlıklı serisinde son iki yıldır süre gelen küresel belirsizliklerin gündelik hayatın üzerinde yarattığı buğulu deneyimi mürekkebin sürprizlere açık akışkanlığını bir metafor, bir araç̧ olarak kullanarak özel işlemden geçmiş̧ tuvaller üzerinden aktarıyor.

Sis, izolasyon sebebiyle de gelişebilen beyin sisi /zihin sisi olgusunu Yüksel’in kendi deneyimleriyle aktarıyor. Hafıza ve odaklanma sorunlarına, zihinsel netlik eksikliğine neden olabilen bir semptom olarak tanımlanan beyin sisini deneyimleyenler uyanık oldukları hâlde dalgın ve bir rüyadaymış gibi hissettiklerini, zaman kavramını yitirdikleri söylüyorlar.

Geçmiş, gelecek ve şimdi; birbirinin içine geçmiş, bulanık. Zaman nasıl da akıp gidiyor anlayamıyorum. Her gün birbirinin aynı; sabah oluyor, akşam oluyor. Gün geceye, gece güne terk ediyor yerini. Dışarıda bir dünya var; gergin, kaotik, tehlikelerle dolu. Dickens romanlarını anımsatıyor bana. Çıkışı göremiyorum. Üzerine düşünemiyorum. Muğlaklık gri bir bulut gibi üstüme çökmüş. Evden çıkmıyorum. İzoleyim. Bir süre sonra yataktan da pek çıkmıyorum. Çıkmıyorum değil, çıkamıyorum. Düşüncelerim yok sanki; ulaşamıyorum onlara. Sahi ben kimdim, neden bu yeryüzündeydim? Siliniyorum. Bir zamanlar var olduğum kişinin tortusuna dönüşüyorum.

​Baysan Yüksel’in “Sis” başlıklı kişisel sergisini 15 Ocak 2022 tarihine kadar Büyükdere35’te ziyaret edebilirsiniz.

Künye:

Sis I
Tuval üzeri mürekkep
30 x 30 cm
2021

Sis III
Tuval üzeri mürekkep
30 x 30 cm
​2021

0
1538
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage