28 TEMMUZ, SALI, 2020

Bayram Süresince İstanbul Modern’de Sanat Zamanı

İstanbul Modern, önümüzdeki bayram süresini İstanbul’da geçirecek sanatseverler için yeni bir olanak sağlayarak kapılarını açık tutuyor ve 1-2 Ağustos tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul Modern, yeni koleksiyon sergisiyle 1950 sonrası Türkiye sanat ortamındaki soyut ve figüratif resmin gelişimini gözler önüne seriyor. Modern’in ikinci katında ziyaretçilerle buluşan sergi, bir yandan doğa kültürünün izini sürerken öte taraftan farklı yerleştirme ve fotoğraf çalışmalarıyla zamanın ruhunu yakalıyor. Farklı disiplinlerden çalışmaları bir araya getiren bu özel koleksiyon, ziyaretçilere en az içeriği kadar değerli işler sunmayı amaçlıyor.

İlk kez izleyiciyle buluşacak yapıtların da yer aldığı sergide farklı kuşaklardan 30 sanatçı ve 2 sanatçı ikilisinin 40 yapıtı sergileniyor.

Koleksiyon sergisi kapsamında çalışmalarına yer verilen sanatçılar:
Kuzgun Acar, Haluk Akakçe, Erol Akyavaş, Tomur Atagök, Alper Aydın, Barbara – Zafer Baran, Bedir Baykam, Cihat Burak, Ergin Çavuşoğlu, Nejad Melih Devrim, Latifa Echakhch, Neş’e Erdok, Abidin Elderoğlu, Ahmet Elhan, Tayfun Erdoğmuş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Kamil Fırat, Mehmet Güleryüz, Neşet Günal, Balkan Naci İslimyeli, İhsan Cemal Karaburçak, Komet, :MentalKLINIK, Nusret Nurdan, Orhan Peker, Jennifer Steinkamp, Ziya Tacir, Canan Tolon, F. Tülin, Ömer Uluç, Fahrelnissa Zeid.

İstanbul Modern, bayram süresince koleksiyon sergisinin yanı sıra “Lütfi Özkök’ten Portreler Sergisi” ve “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisini de sanatseverlerin beğenisine sunacak. Her biri çok özel iş birlikleri aracılığıyla ziyaretçilerle buluşacak sergiler, gerek Türkiye gerekse yurtdışında çağdaş sanatın gelişim çizgisini göstermesi bakımından oldukça önemli. Bu kapsamda görülebilen işler, belirli bir zaman çizgisinde sanatseverlere birçok farklı sanatçıyı görme imkânı sağlayacak.

​Bayram dolayısıyla açık olacak İstanbul Modern, 1 ve 2 Ağustos 2020 tarihlerinde ziyaret edilebilir.

0
1542
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage