28 KASIM, PAZAR, 2021

Ayşenil Şamlıoğlu ve Reha Özcan “İki Kişilik Hırgür” ile İzleyiciyle Buluşuyor

Işıl Kasapoğlu’nun çevirip yönettiği, Ayşenil Şamlıoğlu ve Reha Özcan’ın rol aldığı İki Kişilik Hırgür oyunu, aralık ayında İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Konya’da tiyatroseverlerle buluşacak.

Absürt tiyatronun önde gelen temsilcilerinden Eugène Ionesco’nun II. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan toplumsal erozyonu, şiddetin ve umutsuzluğun bireyler üzerindeki yıkıcı etkilerini ele aldığı metni İki Kişilik Hırgür, savaşın ardından insanlığın içine düştüğü anlamsızlığı, kendi küçük dünyalarına kapanan bir adamla bir kadın üzerinden aktarıyor. Ionesco’nun ilk dönem oyunları arasında yer alan İki Kişilik Hırgür’de Işıl Kasapoğlu savaşın karanlığını ve kirini sahneye taşıyor. Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Nalan Alaylı, ışık tasarımı Mustafa Karakoyun, müzikleri Serdar Öztop’a ait olan oyunun dramaturjisi ise Bilgesu Kasapoğlu imzasını taşıyor.

İki Kişilik Hırgür, 2 ve 3 Aralık’ta Kocaeli’de, 7 Aralık’ta Konya’da, 8 Aralık’ta Eskişehir’de, 11 ve 22 Aralık’ta İstanbul’da sahnelenecek. Oyunun biletlerini Biletix ve Passo üzerinden satın alabilirsiniz.

“Ve bu hep böyle devam edecek. Ve devam edecek... Fırtına olmadığı zaman demir yolları grevi, grev olmayınca grip salgını, grip olmadığı zaman savaş. Savaş olmadığı zaman gene savaş. Ne kolay. Ve zaman geçtikçe ne olacağını gene zaman gösterecek.”

Fotoğraflar: Deniz Köylü

0
2058
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage