12 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

Ayşe Wilson’ın Yeni Sergisi “Aşk Mektupları” Pg Art Gallery’de

Pg Art Gallery, Ayşe Wilson’ın “Aşk Mektupları” başlıklı kişisel sergisini 7 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergiyle aynı adı taşıyan Aşk Mektupları isimli son serisinde sanatçı, karantina ve eve kapanmaya karşı hissettiği belirsiz ve karışık duyguları temel alarak tuval yerine toile de jouy adı verilen duvar kağıtlarını kullanıyor. Pandemiyle birlikte demodeleşmiş pastoral yaşam tarzlarının ve evde eğitimin yanı sıra yemek pişirmek, bahçıvanlık, dikiş-nakış gibi zanaatkarlık gerektiren konuların yeniden keşfedilmesi toile geleneği ile temsil ediliyor. Sergide yer alan birbirini tekrar eden kır yaşantısından sahnelerin tasvir edildiği, kendinden desenli bu baskılı duvar kağıtları pandemi dönemine bir selam niteliği taşıyor.

Wilson maskelerle bezenmiş dünyada, pandemi ile gelen bilinmezlik korkusunun aile içinde yarattığı kaygıları, kişisel farkındalığın artmasıyla birlikte içinde olduğumuz sıkışmışlık ve güvensizlik hissine karşı açtığımız savaşı sergide yer alan çalışmalarıyla izleyiciye aktarmayı amaçlıyor. Sanatçı, gün geçtikçe kendimizi en güvenli hissettiğimiz alana karşı değişen duygularımızı iyileştirmek için kullandığı mesajları, yine özlemini duyduğumuz doğa tasvirleriyle dolu Fragonard-vari zeminlere uyguluyor.

​Ayşe Wilson’ın “Aşk Mektupları” başlıklı sergisi 7 Mayıs’a kadar Pg Art Gallery, Maslak No: 171 adresinde ziyaret edilebilir.

0
2726
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage