10 EYLÜL, CUMA, 2021

Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” Sergisi Şule Gazioğlu Art & Design’da

Şule Gazioğlu Art & Design, Boyacıköy’de yer alan yeni galerisinin açılışını 25 Eylül’de Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” başlıklı sergisi ile yapıyor.

İstanbul’un mimari ve kültürel hazinelerini suluboya tekniğiyle kayıt altına almayı hedefleyen Ayşe Türemiş, yeni sergisinde İstanbul Boğazı etrafında şekillenen renkli ve zengin yaşama dair bir arşiv çalışmasını izleyiciye sunuyor. Sergi yalıları, vapurları, iskeleleri ve sürekli değişen bir şehir yaşamı içerisinde gözden kaçan detayları, boğaz yaşamının kaybolmaya yüz tutmuş unsurlarını suluboyanın ışık ve renk oyunlarıyla tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Sanatçı alışılagelmiş imgesel boğaz anlatılarından farklı olarak, boğaz yaşamını çağdaş ve rafine bir perspektiften gözlemleyerek eserlerini oluşturuyor. Çalışmalarında, mimari detayları, yapıların dönem ve üslup özelliklerini, kullanılan malzemenin dokularını tüm doğallığıyla ortaya koymaya çalışan sanatçı, yalın bir renk skalası kullanarak sanat dilini ışık ve gölge manevralarıyla oluşturuyor.

​Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” başlıklı sergisini 25 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında Şule Gazioğlu Art & Design’da ziyaret edebilirsiniz.

0
3409
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage