07 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

Ayşe Bezenmiş’ten Yeni Sergi: “Romance”

C.A.M. Galeri, Ayşe Bezenmiş’in “Romance” başlıklı üçüncü kişisel sergisine 8 Nisan tarihinden itibaren ev sahipliği yapacak. Sanatçının kendi anlatım dilinde ikonikleşmiş figürleriyle ortaya koyduğu yeni çalışmalarının yer aldığı sergide, desen ve resimlerinin ana temasını teşkil eden kadın dünyası ön plana çıkıyor ve sanatçı tarafından metaforlarla bir sentez yaratılıyor.

“Romance”da, Bezenmiş’in sabırla dantel gibi işlediği desenlerine tuval üzerine yağlı boya resimleri eşlik ediyor. Sanatçı üslupsal olarak yağlı boya resimlerinde de boyayı ince katmanlar hâlinde kullanarak bütünsel bir resim yüzeyi oluşturuyor ve boya katmanlarının tül etkisindeki perspektifinden izleyiciyi duygularını anlamaya sevk ediyor. Bezenmiş desen araştırmalarını figüratif ve soyut mekân / anlatımcı ve gerçek üstü arasında dengeliyor ve desenlerinde kalemle yaratılmış “dokulara dair bir lügat” gibi görülebilecek teknik karakteristiğini gösteriyor.

​Ayşe Bezenmiş’in “Romance” başlıklı üçüncü kişisel sergisi 8 Nisan - 10 Mayıs tarihlerinde C.A.M. Galeri’de izlenebilir.

Künye:
1- Romance I, charcoal on paper, 114x84 cm, 2021
2- Romance II, charcoal on paper, 114x84 cm, 2021
​3- Romance IV, charcoal on paper, 114x84 cm, 2021

0
1954
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage