Depo’da izleyicilerle buluşan Ateş Alpar’ın “İmkân ve İhtimal” başlıklı kişisel sergisi kapsamında Can Memiş, Dilara Erdem, Mehmet Said Aydın ve Uraz Aydın’ın katılımıyla 24 Haziran Salı saat 18.30’da bir söyleşi gerçekleşecek.
Söyleşi kapsamında konuşmacılar sesin politikası, mülksüzleştirme pratikleri, edebiyat ve görsel sanatlar arasındaki geçişler ile kolonyalist yöntemler ve direniş formlarını Ateş Alpar’ın sergisi bağlamında ele alacak.
Sergi sınırlar, güvenlik, gözetleme araçları, mülksüzleştirme gibi konulara dair geniş bir anlatı sunmayı amaçlıyor. Gündelik nesnelerin ne zaman ve nasıl politikleştiği, bireysel hikâyeler ile kolektif hafıza arasındaki bağlar serginin temel soruları arasında yer alıyor. “İmkân ve İhtimal” kolonizasyonu devam eden bir süreç olarak ele alıyor. Bu bağlamda Ateş Alpar, belgelemenin ve temsilin ötesinde, mekânın, nesnelerin ve dilin sunduğu direnç imkânlarına odaklanarak, sömürgeciliğin görünmez kıldığı ihtimalleri araştırıyor.
Ateş Alpar’ın “İmkân ve İhtimal” sergisini 5 Temmuz’a kadar Depo’da ziyaret edebilirsiniz.
Künye: Ateş Alpar, Dışardan İçeriye Sızanlar serisinden, 2022, Archival pigment print, 35 x 50 cm, ed. of 5 + 1 AP