10 KASIM, CUMA, 2023

Atelier’in 3. Edisyonu 10 Kasım’da Kapılarını Açıyor

The Letter Art Gallery tarafından düzenlenen misafir sanatçı programı Atelier’in üçüncü edisyonunu sergi günleri ile 10-25 Kasım tarihleri arasında İzmir’de yer alan Goyahub Corner’da sanatseverlerle buluşacak.

Sergi ile Atelier’in üçüncü edisyonuna katılan genç sanatçılar Ayça Su Değirmenci, Ece Yücel, Sümeyye Bıyıklı ve Yağmur Yıldız’ın altı hafta boyunca paylaşımlı atölye alanında ürettikleri çalışmaları izleyici karşısına çıkacak.

Ayça Su Değirmenci, Carl G. Jung’a referanslar başta olmak üzere psikolojik, mitolojik, sembolik, ezoterik/mistik ve fantastik unsurları çalışmalarına dahil ediyor. “İzleyicinin bilinçdışını harekete geçirmek” amacıyla çalışmalarını gerçekleştirirken rüyaya ait imgeler, otomatik çizim ve yazıyı kullanıyor. Değirmenci’nin işlerinde, izleyicinin de kendini görmesini, kendi gölgesiyle yüzleşmesini ve kişisel gölgelerin oluşturduğu kolektif gölgenin zararının ancak bireysel değişimden gelen kolektif değişimle önlenebilir olduğu vurgulanıyor.

“Resim yapmak fazlaca kişisel, haylaz ama kesinlikle sürükleyici. Fırça darbelerinin tadı olması, başkalarının algılarına değebilecek potansiyeli gösteriyor. Ben de bunu amaçlıyorum, dışarı ile bakabilmeyi” diyen Ece Yücel, Atelier’de gelenekselden sıradana, bağlantı kurduğu çeşitli obje ve canlıları kullanarak içinde sıkışıp kaldığı duygu ve rüyaları imgelemlerine davet ediyor. 

Doğa ve ölüm kavramlarını birleştirerek kendi duygu dünyasındaki anlamları, kullandığı malzemelerle izleyiciye sunan Sümeyye Bıyıklı, eserlerinde doğa etkisi/izlenimi sunan genç sanatçı, etkiyi arttırmak adına daha çok keçe, ip, kına vb doğal malzemeler kullanıyor. Atelier’de, yakın zamanda kaybettiği babaannesinin sağlıklı zamanlarını örgü ve iplerle geçirdiğine tanık olduğu için ip onun için devamlılığın ve yaşamın sembolü hâline geliyor.

Yağmur Yıldız, çalışmalarında daima ele aldığı ve çocukluğunu gözlemleyerek geçirdiği gökyüzü ve doğayı izleyiciye yansıtmayı amaçlıyor. Yıldız’ın Atelier’de gerçekleştirdiği çalışmalar, doğanın söylediklerini anlamak için bakışı dönüştürme üzerine odaklanıyor. Doğadan ilham alarak, çalışmalarında insanın içselleştirmesi gerektiğine inancıyla “olduğu gibi olma” ve “öze dönme” hissiyatlarını esas alıyor.

Adres: 874. Sk. 17 H, Kemeraltı Antikacılar Çarşısı, Konak/İzmir

​Künye: Sümeyye Bıyıklı, Sondan Başlangıca, 2023, kumaş üzerine karışık teknik

0
778
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage