12 MAYIS, PERŞEMBE, 2022

Atatürk Kültür Merkezi’nden Yeni Heykel Yarışması

Atatürk Kültür Merkezi, eşsiz mimarisini kalıcı sanat eserleri ile zenginleştirerek yarınlara taşımak amacıyla bir heykel yarışması gerçekleştiriyor. Ülke çapında düzenlenen yarışmaya 25 Temmuz’a kadar başvuru yapılabilecek.

Atatürk Kültür Merkezi, ikonik silüetini tamamlayacak heykeli bulmak için bir heykel yarışması düzenliyor. Eserden AKM’nin mimari ruhunu ve sanatsal kimliğini yansıtması bekleniyor. Yarışma sonucunda birinci olan heykel, Atatürk Kültür Merkezi’nin Taksim Meydanı’na bakan cephesinde, AKM yerleşkesi ile Mete Caddesi’nin kesişim noktasında yer alacak. Celaleddin Çelik, Günseli Kato, Hüsamettin Koçan, Murat Tabanlıoğlu, Osman Dinç, Seçkin Pirim ve Şakir Gökçebağ gibi önemli isimlerinden oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda belirlenecek eserin yaratıcısına 150.000 TL ödül verilecek. İkinci olan eserin sanatçısı 100.000 TL, üçüncü olan sanatçı ise 50.000 TL para ödülü kazanacak. Mansiyona değer görülen üç sanatçı ise 20.000 TL ile ödüllendirilecek.

​Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes 25 Temmuz tarihine kadar başvuru yapabilecek. Sanatçıların eserleri için fiziksel veya dijital olarak hazırladıkları sunumlar ve tasarım maketleri ile başvuru yapmaları gerekiyor. Derece alan ve mansiyona layık bulunan heykeller, 15 Ağustos tarihinde düzenlenen kolokyum ve ödül töreni sonrasında internet sitesinden açıklanacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Emre Dörter

0
2362
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage