27 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2021

Arter’den Çevrim İçi Ses Atölyesi “Gören Kulaklar İçin”

Arter’in 12 yaş ve üstü katılımcıların bedenlerini kullanarak ses çıkarmasını ve evde bulunan basit objelerle müzik yapmasını amaçlayan “Gören Kulaklar İçin” başlıklı ses atölyesinin üçüncüsü 7 Mart saat 11:00’de gerçekleşecek. Perküsyoncu ve eğitmen Amy Salsgiver ile müzisyen Nihal Saruhanlı tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek atölyenin sonunda katılımcıların üreteceği ses performansları müzikal bir kolaja dönüştürülerek “La Cage Musicale Atölye Çalışması” başlığı altında Arter’in SoundCloud hesabında yayımlanacak.

Sergiler etrafında şekillenen etkinlikleri çevrim içi ortamda katılımcılarla buluşturan Arter Öğrenme Programı, her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimleme fırsatı sunuyor. Ayrıca düzenlenen atölyeler ile katılımcıların kendi ifade dillerini sanat yoluyla keşfetmeleri, biçim ve içerik arasındaki ilişkileri araştırmaları amaçlanıyor.

Arter Koleksiyonu’ndan hayata geçirilen ve küratörlüğünü Arter’in Kurucu Direktörü Melih Fereli’nin yaptığı “Dinleyen Gözler İçin” başlıklı grup sergisi, çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıttan oluşuyor. John Cage’in müzikte olduğu kadar tüm sanatsal üretiminde sessizlik, belirsizlik ve rastlantısallığı bir arada kullanan deneysel yaklaşımını ve Fluxus sanatçılarını referans alan sergi, görüntü ve ses ilişkisinin yanı sıra gündelik nesnelerin kendi içlerindeki gizli, duyulmayı bekleyen sesleriyle de ilgileniyor. Bu sergi kapsamında 7 Mart saat 11:00’de “Gören Kulaklar İçin” başlıklı çevrim içi ses atölyesi düzenlenecek. Atölye bedenlerimizi kullanarak ses çıkarmanın ve evde bulunan basit objelerle müzik yaratmanın rastlantısal yöntemlerine odaklanacak.

Amy Salsgiver ve Nihal Saruhanlı tarafından gerçekleştirilecek atölyede, katılımcılar Fluxus kavramlarıyla ilişki kurarak derin dinlemeye ve geleneksel olmayan malzemelerle ses çıkarmaya yönelik çeşitli egzersizler yapacaklar. Atölye kapsamındaki son egzersiz, sergiden seçilecek bir esere yönelen veya bu eserle zıtlık kuran bir ses alanı yaratmayı amaçlayacak. Katılımcılar bu atölye süresince ayrı ayrı kaydedilecek 20-30 saniyelik birer ses performansı üretecekler. Atölyenin ardından Salsgiver ve Saruhanlı’nın bu kayıtları kullanarak ortaya çıkaracağı müzikal kolaj “La Cage Musicale (Müzik Kafesi) Atölye Çalışması” başlığı altında önceki atölyelerin kayıtlarıyla birlikte Arter’in SoundCloud hesabında yayımlanacak.

​Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yürütülecek “Gören Kulaklar İçin” başlıklı atölyenin biletlerine Arter’den veya biletler@arter.org.tr adresine yazarak ulaşabilirsiniz.

0
1970
0
  • 27-02-2021
    0
    743
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 27-02-2021
    0
    876
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 27-02-2021
    0
    920
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage