21 NİSAN, PAZAR, 2024

Arter’de “Uzun Cumartesi” 27 Nisan’da

Arter, Paribu’nun desteğiyle gerçekleştirdiği “Uzun Cumartesi” kapsamında 27 Nisan Cumartesi günü kapılarını gece yarısına kadar zengin bir programla açık tutacak.

“Uzun Cumartesi”de güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi de 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle oluşturulan, Arter’in ilk özel koleksiyon sergisi “Farz Et Ki Sen Yoksun”; Johanna Gustafsson Fürst ile Dilek Winchester’ın bireysel üretimlerini bir araya getiren “GLOSSOLALALA” sergisi ve Şakir Gökçebağ’ın yerleştirme, heykel ve fotoğraflarından oluşan “Göründüğü Gibi” başlıklı kişisel sergisi 27 Nisan’da Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyaret edilebilecek.

“Duygu Mimarları” başlıklı çocuk atölyesi, saat 11.00’de Arter’in Atölye mekânında gerçekleşecek. Oyun temelli projeler yaratmaya odaklanan OyunMu ekibinin yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye, Arter’in 2010’dan bugüne uzanan serüveninden ilham alarak, 7-11 yaş aralığındaki çocukları duyguların mekânla ilişkisini keşfetmeye davet ediyor.

Deniz Kulaksızoğlu yürütücülüğünde saat 14.00’te gerçekleşecek “Otoportre Atölyesi”, “Farz Et Ki Sen Yoksun” sergisinden hareketle otoportre geleneğini ele alıyor. İlk olarak sergide yer alan otoportre odasını ziyaret eden katılımcılar, ardından “Otoportre kişinin kendisinin betimlenmesinden mi ibarettir?”, “Yüzler insanlar hakkında ne söyler?”, “Kişiyi tanımlayacak olan ana şey nedir?” ya da “Nasıl tanımlanmak isteriz?” gibi sorular üzerinden bir tartışma gerçekleştirecek. Arından katılımcılar, sergide yer alan otoportre odasından ve gerçekleştirilen tartışmalardan yola çıkarak istedikleri tarzda ve istedikleri malzemelerle kendi otoportrelerini oluşturacaklar.

Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında 27 Nisan’da ayrıca, Show of Hands Doğaçlama Müzik Festivali’nin kapanış günü etkinlikleri de gerçekleşecek. Tahran merkezli Hermes Records tarafından 2017 yılından bu yana uluslararası birçok paydaşın desteğiyle düzenlenen Show of Hands Doğaçlama Müzik Festivali'nin yeni edisyonu, A.K. Müzik iş birliğiyle 24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da ikinci kez Arter’in ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Festivalin son gününde saat 13.00’te kontrbas klarnet ve alto flüt sanatçısı Anders Hagberg; 15.00’te ise gitarist Golfam Khayam, Sevgi Gönül Oditoryumu’nda atölye çalışmaları gerçekleştirecekler. Saat 17.15’te Sevgi Gönül Oditoryumu’nda Ramin Sadighi moderatörlüğünde gerçekleşecek “Makinedeki Hayalet” başlıklı panelde Annie Reed, Tansu Özyurt ve Christine Semba konuşmacı olarak yer alacaklar. Kontrbas sanatçısı Mats Eilertsen’in saat 20.00’de Karbon’da vereceği konserin ardından saat 21.30’da ise yine aynı salonda, aynı zamanda festivalin kapanış etkinliği olarak piyanist Ercüment Orkut’un konseri gerçekleşecek.

Katılımcıların festival kapsamındaki konser, panel ve atölyelerde buluşacağı 27 Nisan’da ayrıca Arter’in Öğrenme Programı kapsamında rehberli turlar düzenlenecek.

Taksim’den ve Tepebaşı’ndan Arter’e ücretsiz ulaşım imkânı sağlayan servis araçları, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” boyunca ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek. 27 Nisan’da, saat 12:00’de İngilizce, 13:00 ve 15:00 saatlerinde ise Türkçe olarak gerçekleşen rehberli turlara ek olarak; 19:00, 20:00, 21:00 ve 22:00 saatlerinde rehberli turlar düzenlenecek.

​Arter’in güncel programları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
1. Farz Et Ki Sen Yoksun Küratör: Selen Ansen Sergiden görünüm Arter, 2024 Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
2. GLOSSOLALALA Küratör: Selen Ansen Sergiden görünüm Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras ve Elif Çakırlar)
3. Şakir Gökçebağ: Göründüğü Gibi Sergiden görünüm Küratör: Emre Baykal Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras & Elif Çakırlar)

0
1575
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage