12 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

Arter’de Çevrim İçi Yorumlama Etkinliği: “Ruyer ve Embriyogenesis”

Arter, “Gökcisimleri Üzerine” sergisi kapsamında “Ruyer ve Embriyogenesis” başlıklı konuşmayla çevrim içi yorumlama etkinliklerine devam ediyor. 22 Nisan saat 19:00’da gerçekleşecek etkinlikte yazar ve akademisyen Elizabeth Grosz, Gilbert Simondon’ın çağdaşı olan ve Gilles Deleuze’ün çalışmaları üzerinde büyük etkisi bulunan Raymond Ruyer’in ürpertici derecede sıra dışı yazınına odaklanacak.

İngilizce olarak gerçekleşecek konuşmada Ruyer’in atom altı, atomik ve moleküler formların kendi kendilerini yaratma biçimleri açıklanırken kullandığı “embriyogenesis” kavramına kapsamlı bir giriş yapılacak.

Küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Gökcisimleri Üzerine” sergisi, yaşamsal bir bir aradalık düzleminin bugün yeniden düşünülebilir ve inşa edilebilir olmasına dair sorulara odaklanıyor. Yirmi sekiz sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, var olanların bir araya gelme ve dağılma biçimlerini, ilişki kurma tarzlarını, birbirlerine mesafe alma ve yakınlaşma yollarını birlikte düşünmeye davet ediyor.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrim içi olarak düzenlenecek “Ruyer ve Embriyogenesis” başlıklı etkinliğe ücretsiz olarak katılabilir ya da etkinlik sonrasında Arter’in YouTube kanalında Türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye: Karin Sander, Pinpon Topu, Yeşil, Cilalı, 2009, Arter Koleksiyonu Fotoğraf: Uwe Walter

0
1428
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage