10 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2022

Art On İstanbul’da Yeni Sergi “Göz Hizası”

Mert Diner ve Olcay Kuş’un eserlerinden oluşan “Göz Hizası” başlıklı sergi 18 Mart tarihine kadar Art On İstanbul’un Tepebaşı’ndaki mekânında sanatseverlerle buluşuyor.

Mert Diner ve Olcay Kuş şehrin duvarlarından yola çıkarak kendi pratikleri ve konu başlıklarıyla farklı yollardan ilerliyorlar. Sergide bir araya gelen iki sanatçının işleri, duvarlardaki gibi bir araya gelebilmeyi, gelememeyi ve bunun etrafındaki olasılıkları araştırıyor. Mert Diner’in duvarlara ilgisi, kapatan ve kapatılan veya gizleyen ve gizlenilen ilişkisindeki plastik değer olarak tanımladığı bir yerden besleniyor. Sanatçının pratiğinin odak noktasını yüzeydeki farklı olasılıkları keşfetmek oluşturuyor. Sergide Mert Diner ve Olcay Kuş’un önünden geçtiği, hayalini kurduğu veya bilinçaltından ortaya çıkan duvarlardan tuvale sızmış, daha sonra tuval olarak başka birtakım duvarlarda sergilenen bu işlerin olasılıklarını düşündürüyor. Olcay Kuş ise duvarı bir hikâye mekânı olarak ele alıyor. Görmek istemek ve istememek arası hassas bir dengede peşine düştüğü birtakım duvarların pratiğine olan etkisine odaklanıyor. Sergi bu kavramsal çerçevede iki sanatçının farklı zamanlarda birbirlerinden bağımsız olarak ürettikleri işlerin buluşmasını ve bu buluşmadan doğan ihtimalleri izleyiciye sunuyor.

​Mert Diner ve Olcay Kuş’un işlerinin bir araya geldiği “Göz Hizası” başlıklı sergiyi 18 Mart tarihine kadar Art On İstanbul’un Tepebaşı’ndaki mekânında ziyaret edebilirsiniz.

0
1537
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage