26 MART, SALI, 2024

Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi’nin “Sanat Bizim Oyun Alanımız” Sergisi Galeri Siyah Beyaz’da

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılın sanatçı eşleşmelerinden Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi’nin “Sanat Bizim Oyun Alanımız” başlıklı sergisini 27 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

İsmini, ikilinin üretim pratiğinin yanı sıra sanata yaklaşma biçimlerinden alan sergide sanatçılar hem evrensel hem de Türk popüler kültür imgelerini ters yüz ederek farklı bir okuma sunuyor. Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi kendi zaman ve mekânından kopardığı imgelerle bir araya getirdiği kültürel söylemi, içinde yaşadığımız coğrafyanın masalları ve mitleri üzerinden okuyor. İmgeleri, söylemleri, deyişleri ve kavramları bölerek, parçalayarak, ekleyerek, çıkararak, üst üste, yan yana ya da karşı karşıya getiren ikili, kurdukları bu çok katmanlı dili izleyici ile buluşturarak, onları da bu oyun alanına davet ediyor. İzleyicinin okumasıyla birlikte yeni bir katman daha eklenen sergi, Maslak Oto Sanayi’deki atölyede birlikte geçirdikleri sürecin de bir yansısı ve toplamı oluyor.

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Zamanlarını ve mekânlarını birbirleri ile paylaşan sanatçı ikilileri, aynı malzemeye farklı zamanlarda müdahale etmenin yanı sıra aynı mekânda birbirlerinin malzemelerini ve imgelerini dönüştürüyor. Sanatçı ikililerinin üretim sürecinden başlayan ve temelde bir yaşam pratiği olan bu birliktelik, sanatçıları, galeriyi ve izleyicileri ortaklaşmaya davet ediyor.

Künye:
1. Ardan Özmenoğlu - Gökhan Tüfekçi, Sinirden mi Gıcıklıktan mı
2. Ardan Özmenoğlu - Gökhan Tüfekçi, Kraliçe ve Prens
3. Ardan Özmenoğlu - Gökhan Tüfekçi, Ebe 1
4. Ardan Özmenoğlu - Gökhan Tüfekçi, Dilek Ağacı

0
675
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage