17 EYLÜL, PERŞEMBE, 2020

Ara Güler ve Ahmet Hamdi Tanpınar Bir Sergide Buluştu

Doğuş Grubu’nun fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile iş birliği sonucu hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi, “Aynı Rüyanın İçinde” başlıklı yeni sergisinde bir tarihin entelektüel hafızası Ahmet Hamdi Tanpınar ile bu tarihin görsel kayıt ustası Ara Güler’i İstanbul’un hikâyesinde bir araya getirdi.

Sergi, gerek yazdığı eserlerle modern Türk edebiyatında oldukça önemli bir yeri olan gerekse İstanbul’u ele alış biçimiyle fark yaratan Ahmet Hamdi Tanpınar ile İstanbul tarihinin görsel olarak kaydını tutan Ara Güler’i bu özel hikâyede buluşturdu.

“Aynı Rüyanın İçinde”, Tanpınar’ın metinlerden seçilmiş alıntılar ve Güler’in bu metinlerle uyum içerisindeki görsellerinden oluşurken, bu iki özel entelektüel isim üzerinden bir kent ve kültür hafızası meydana getiriyor. İstanbul’u adım adım dolaşan, her bir köşesini, her bir taşını âdeta hafızasına kazıyan bu iki flauner, bambaşka biçim ve formlarda ürettikleri sanata onu doludizgin taşımalarıyla tanınıyor. Artık aramızda olmayan Tanpınar ve Güler’i bir araya getiren çalışma, sergi haricinde de yoluna farklı biçimlerde devam ediyor. Proje kapsamında sergiye paralel olarak hazırlanan bir kitap bu değerli çalışmayı basılı olarak görmek isteyen sanatseverlere yeni bir olanak sunuyor.

​Dergah Yayınları’yla birlikte hazırlanan Aynı Rüyanın İçinde isimli kitap da sergiyle eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşuyor. Gerek kitap gerekse sergi, izleyicilere gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği büyülü bir dünya sunuyor.

Eylül ayında ziyarete açılan “Aynı Rüyanın İçinde”, 28 Şubat 2021’e kadar Ara Güler Müzesi’nde görülebilir.

0
2359
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage