09 MAYIS, PERŞEMBE, 2024

Ara Güler Müzesi’nden Yeni Sergi: “Kumkapı Balıkçıları”

Ara Güler’in 21-27 Mayıs 1952 tarihleri arasında Jamanak gazetesinde yayımlanan Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte yazı dizisine odaklanan “Kumkapı Balıkçıları” sergisi, 27 Ekim’e kadar Ara Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

“Kumkapı Balıkçıları” sergisinin ilham kaynağı olan yazı dizisi ve eşlik eden fotoğraflar, bugün artık var olmayan Küçük Deniz Sokağı ve balıkçı barınağını, burada çalışan insanları ve bir yaşam tarzını izleyiciye sunuyor. Ara Güler arşivinden Kumkapı’ya odaklanan daha önce sergilenmemiş fotoğraflar, efemera ve Ara Güler’in editoryal ve yaratıcı sürecini, seçimlerini gösteren kontakt baskılardan örnekler ilk kez izleyici karşısına çıkıyor.

Ara Güler, henüz 24 yaşındayken yayımlanan Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte yazı dizisi ile, foto muhabirliği alanında erken yaşta kendine bir yer edindi. Mesleğinde ün kazanmasını sağlayan önemli çalışmalarından biri olarak tarihe geçen bu foto-röportaj, yakın gelecekteki başarılı uluslararası kariyerinin de habercisi oldu. Ara Güler 1952 senesinin ardından, yıllar içerisinde Kumkapı Mahallesi’ni pek çok kez ziyaret ederek; kaybolacağını bildiği bir bölgeyi orada yaşayan insanlar ile kaydetti. Balıkçı reislerini, tayfaları, merametçileri günlük hayatları içerisinde fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

​Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin “Kumkapı Balıkçıları” başlıklı yeni sergisini 27 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

0
575
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage