06 NİSAN, SALI, 2021

Antonio Orejudo’nun “Trenle Seyahatin Avantajları” Romanı Diyaloglar’da

Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’un söyleşi serisi Diyaloglar’da İspanyol yazar Antonio Orejudo’nun 2000'de yayımlanan Trenle Seyahatin Avantajları romanı ele alınacak. Söyleşi, 9 Nisan Cuma günü saat 19.00’dan itibaren B.Ü. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin YouTube kanalında izlenebilecek.

Trenle Seyahatin Avantajları yayımlandıktan sonra birçok ödül kazandı ve 2019'da İspanya'da sinemaya aktarıldı. Türkçede ise 2020 yılında Çınar Yayınları tarafından İdil Dündar'ın çevirisiyle yayımlandı. Roman, insanların karanlıkta kalan yanları hakkında, ironi ile gerilimi buluşturan, gerçekliğin sınırlarını zorlayan bir delilik öyküsü anlatıyor.

Kocasını akıl hastanesine yatırmak zorunda kalan Helga, trenle eve dönerken hastanede psikiyatrist olan bir doktorla karşılaşır. Helga, psikiyatristin akıl hastalarıyla ilgili hazırladığı dosyayı okumaya başladıktan sonra romanda da yepyeni “deli dolu” bir sayfa açılmış olur. Bu kısa ama çok katmanlı ve entrikalı romanda çeşitli kahramanların anlatıları iç içe geçerek okurun çözmeye çalışacağı gizemli bir bulmaca meydana getiriyor.

Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’un Trenle Seyahatin Avantajları romanını konuşacağı yayını 9 Nisan’dan itibaren buradan izleyebilirsiniz. 

0
2010
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage