27 MART, ÇARŞAMBA, 2024

“Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı” 5 Nisan’da Metrohan’da

Ferdi Çetin’in yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı oyunu 5 Nisan saat 20.30’da Metrohan’da tiyatroseverlerle buluşacak.

Mekâna özgü bir oyun olarak tasarlanan Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı, izleyiciyi bir anne ile kızının ilişkisi üzerinden, geçmiş ve bugün arasında çeşitli anların odağında değişen ve dönüşen bir semtin peşinde bir yolculuğa çıkarıyor. ba-tiyatro ve H6 Act’in ortak yapımcılığında hayata geçirilen oyunda Ayşe Lebriz Berkem, Kayhan Berkin, Nergis Öztürk ve Okan Urun’a vokal performansıyla Anıl Aslan eşlik ediyor. Ferdi Çetin tarafından kaleme alınan, Kayhan Berkin’in yönetmenliğini üstlendiği oyun, gerçek ve rüya arasında uzanan ilişkiler, kayıplar ve yas duygusunun altını çizerek bugünün canlı bir tablosunu ortaya çıkarıyor.

“Bir yazarın çalışma odası ile bir ressamın stüdyosu arasında uzanan mekânın buluşma noktası ise Nişantaşı’nda bir evin salonu. Eşleri kırılmış fincanlar, kenarları çatlamış kadehler, açık kalmış bir televizyon, akıp giden görüntüler, unuttuğumuz duygular ve anlatamadığımız hikâyeler bir müzede seyirci karşısına çıkıyor. Bir enstalasyon olarak tasarlanan oyun mekânı bir hikâye anlatmanın ne kadar imkânsız olduğunu gösteriyor.”

5 Nisan saat 20.30’da Metrohan’da sahnelenecek Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
Yazan: Ferdi Çetin
Yöneten: Kayhan Berkin
Dramaturg: Noyan Ayturan
Dekor Tasarımı: Merve Yörük
Kostüm Tasarımı: Gül Geçer
Işık tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Ses Tasarımı ve Performans: Anıl Aslan
Fotoğraflar: Aydan Çınar / Sanem Arslantürk / Noyan Ayturan
Prodüksiyon Asistanı: Furkan Kamil Güder, Dilan Küçük
Reji Asistanı: Beyza Elçin Işığan
Yapım: ba-tiyatro & H6 Act
Oyuncular: (alfabetik sırayla) Ayşe Lebriz Berkem, Kayhan Berkin, Nergis Öztürk, Okan Urun

Fotoğraflar: Salih Üstündağ

0
530
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage