04 AĞUSTOS, SALI, 2020

Anna Burns’ün Ödüllü Romanı “Sütçü” Türkçede

Anna Burns’ün kutuplaşmış bir toplumdaki gündelik terörü, her şeye sirayet eden siyaseti ve asla bertaraf olamayacakların hikâyesini anlattığı, 2018 yılında Man Booker Ödülü’ne layık görülen romanı Sütçü, Duygu Akın’ın çevirisiyle, 7 Ağustos’ta İthaki Yayınları tarafından yayımlanacak.

Burns, Sütçü ile 2018 yılında Man Booker Ödülü’nü kazandığında yazım hayatı, bel ağrıları nedeniyle durma noktasındaydı, küçük bir okur kitlesi vardı ve güçbela geçiniyordu. Önceki iki romanında da Kuzey İrlanda sorununu işleyen, hayatı bu çatışmaların etkisinde geçen Burns, Sütçü ile 2019’da Ulusal Kitap Eleştirmenleri Ödülü ve Orwell Politik Kurgu Ödülü’nü de kazandı.

“Ortanca kız kardeş başını kitabına gömerek yürüyor. Derken bir dedikodu: “Diğer taraftan” ve “retçi” bir sütçüyle sevgiliymiş güya. Yalan bunlar, ortanca kız kardeşin başka bir sevgilisi var. Belki-sevgilisi. Sınırların sert çizgilerle çekildiği bu yerde dikkat çekmek tehlikeli. Özellikle de bekâr genç kadınlar için. Her yerde seni dinliyor, gözlüyor olabilirler ve sınırı aşmak için tek kelime yeterli.”

0
2860
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage