02 NİSAN, CUMA, 2021

Angela Chadwick’in Feminist Distopyası “XX” Türkçede

Angela Chadwick’in biyolojiye ve cinsiyete dair dayatmalara meydan okuyan, son yıllarda yazılmış en önemli feminist distopyalardan biri olarak görülen romanı XX, Habibe Çıkılıoğlu’nun çevirisiyle April Yayıncılık tarafından yayımlandı.

XX, öyküsünü olası gelecekten alıyor, günümüz tartışmalarına edebiyatla katkıda bulunuyor.  Erkek kromozomları olmadan doğacak bir çocuk için ne kadar ileri giderdiniz? Tüm dünyayı karşınıza almak pahasına tarihi değiştirecek bir klinik çalışmaya dahil olur muydunuz? Peki aşk, tüm gerçekliği yener mi?

​“Tarihi değiştirecek bir klinik çalışma. Zehrini saçmak üzere tetikte bekleyen dünya. Bir tarafta... Korku tüccarı politikacılar. Toksik erkekliğe tutunan sözcüler. Dünyanın sonu hikâyeleriyle ovum-ovum teknolojisinin karşısında duranlar var. Diğer tarafta... Birbirine aşık bir çift, Rosie ve Jules. İmkansız zannettiklerini gerçeğe dönüştürebilecek bir deney. Erkek kromozomları olmadan, sadece kendilerinden doğacak bir bebek için katıldıkları tarihi değiştirecek bir klinik çalışma var.”

0
1723
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage