20 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2021

Alper Tuzcu’dan Yeni Bir EP: Raíz

Besteci, prodüktör, gitarist ve GRAMMY Ödülleri Jüri Üyesi Alper TuzcuImagina ve Migrante’nin ardından EP serisinin üçüncü bölümü olan yeni EP’si Raíz’i Palma Records etiketi ile yayımladı.

"Raíz", İspanyolca ve Portekizce'de "kök" anlamına geliyor. Farklı kültürlerden etkilenmesine rağmen, bu projedeki şarkılar aynı kökten geliyor. EP'de kullanılan ritmler arasında cumbia (Kolombiya), chacarera (Arjantin) ve bossa nova (Brezilya) bulunuyor.

Tuzcu, bu projede Snarky Puppy grubundan Arjantinli perküsyoncu Marcelo Woloski ile beraber çalıştı. Woloski, Tuzcu’ya chacarera denilen geleneksel Arjantin ritmine dayanan “Milagro" isimli şarkısında eşlik ediyor.

Raíz projesinin önemli bir ilham kaynağı ise Grammy ödüllü besteci ve şarkıcı Natalia Lafourcade oldu. Tuzcu, geçtiğimiz yıl Boston’da Berklee College of Music’te Natalia Lafourcade ile İspanyolca şarkı yazarlığı üzerine yaptığı bir görüşmeden sonra bu projedeki şarkıları bestelemeye başladı. Natalia Lafourcade’in teşviki ile Alper Tuzcu, İspanyolca şarkı yazımına daha ciddi ve sistematik bir şekilde yaklaşarak projedeki şarkıları besteledi.

İki İspanyolca şarkı ve iki Portekizce şarkıdan oluşan Raíz’in vokallerinde Brezilyalı vokalist Helena Beltrão ve Amerikalı vokalist Nicoh Kwan yer alıyor. EP'ye diğer katkıda bulunanlar arasında Bengisu Gökçe ve LASYA da var. Aynı zamanda Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Hindistan, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden çeşitli müzisyenler albüme katkıda bulunuyorlar.

Raíz’i Spotify ve Soundcloud üzerinden dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=7PPpa5NVcy0

0
1348
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage