21 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

“Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu” Başvuruları Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Anadolu Efes’in desteğiyle İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar ve Medienboard Berlin-Brandenburg, Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu iş birliğinde oluşturulan “Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu”na başvurular başladı.

2011 yılında Almanya ve Türkiye arasındaki uzun metraj ortak yapım projelerini desteklemek amacıyla başlayan “Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu” bu yıl 11. kez düzenlenecek. Fona çekimine henüz başlanmamış tüm uzun metraj Almanya- Türkiye ortak yapımları 1 Eylül Çarşamba gününe kadar başvuru yapabilecek. Desteklenen projelerin duyurusu ekim ayında yapılacak. Başvuru formu, yönetmelik ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Başvuruların her üç kuruma e-mail ile eş zamanlı yapılması gerekmekte.

Fon tarafından desteklenen 56 film arasında dünya prömiyerini Berlinale Ana Yarışma’da yapan Kız Kardeşler (Emin Alper), Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan Albüm (Mehmetcan Mertoğlu), Berlinale Panorama’da yapan Ansızın (Aslı Özge), Forum’da yapan Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı), Generation’da yapan Mavi Bisiklet (Ümit Köreken), Sesime Gel (Hüseyin Karabey) ve Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer), Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Kardeşler (Ömür Atay) bulunuyor. Ayrıca dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Talinn Black Nights Film Festivali’nde yapan ve büyük ödülü kazanan Bir Nefes Daha (Nisan Dağ) ile dünya prömiyerini 2021 Visions du Reel’de yaparak Jüri Özel Ödülü alan Yaramaz Çocuklar (Ahmet Necdet Çupur) da Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’ndan yararlanan filmler arasında bulunuyor.

​Destek alan projelerden Zuhal (Nazlı Elif Durlu), Ela ile Hilmi ve Ali (Ziya Demirel), Kar ve Ayı (Selcen Ergun) çekimleri tamamlandı. Geçtiğimiz yıl destek alan projelerden Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikayesi (Tolga Karaçelik) ve İki Gözlüler (Ziya Demirel) henüz geliştirme aşamasında. Bugüne kadar bu fon tarafından Türkiye – Almanya ortak yapımı filmlere sağlanan destek toplam 913,500 Euro’dur.

0
2292
0
  • 21-06-2021
    0
    748
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 21-06-2021
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 21-06-2021
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage